Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvaha milovat je romantický příběh o nevěře, vraždě, sebevraždě, ale především o lásce. Nejnovější film nestora francouzské kinematografie Clauda Lelouche odehrávající se v současné Paříži. Nejprve se seznámíme s dívkou Shaa, která touží být popovou zpěvačkou. Mezi pouličními umělci potká talentovaného italského zpěváka Massima. Začnou spolu vystupovat a postupně se propracují mezi hvězdy pařížské klubové scény. Do jejich vztahu se pomalu vkrádá nejistota, zda je jejich přátelství opravdové, nebo zda se jen navzájem využívají, aby dosáhli úspěchu na úkor druhého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Filmkabi.net (Rena Androvičová)

"Hercom nie je čo vyčítať. Sú výborní, aj keď Mathilde Seigner ( v dvojroli Clementine/Anna) akosi neveríte ten cool výstrel z brokovnice na zradného milenca...na druhej strane, možno len vedela, že ju pustia z basy extra rýchlo, aby sa mohla v miestnom katolíckom kostole oddať čerstvo rozvedenému \…"

Filmpub.cz (Jan Klíma)

"Odvaha milovat je filmem, který nelze lehko vstřebat, ale pokud mu věnujete čas a pozornost, získá si jak vaše sympatie, tak i srdce. Rozhodně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení nového roku, takže brát všemi deseti! Optimistickou nit však po celou dobu vytváří zejména perfektní hudební…"

Filmweb.cz (Alena Oswaldová)

"Odvaha milovat v sobě má energii, kterou při návštěvě kina očekávám. Postavy se vyznačují ojedinělým kouzlem, obzvláště proto, že nejsou standardně fyzicky krásné, ale mají zvláštní půvab. Působí natolik silně, jakoby skutečně ten filmový příběh prožily, ne ho jen hrály. Koneckonců, třeba se to…" více

Kinema.sk (Kristína Aschenbrennerová)

"Hudba v Lelouchových filmoch vždy zohrávala dôležitú rolu. V Odvahe milovať využíva muzikálovú prácu s hudbou (v Muž a žena po 20 rokoch Anna režíruje príbeh filmu Muž a žena ako nový film-muzikál): všimnite si skoro tanečnú scénu prípravy pizze, ale aj vyjadrenie citového rozpoloženia postáv…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Střídání jednotlivých příběhů, okořeněných drobnými, ze života odpozorovanými peripetiemi, činí z Odvahy milovat silně divácký film. Lelouch, podobně jako např. Rivette či Ioseliani, vychází nejraději z pravděpodobných dějových zápletek, aby je vlastní fantazií rozvíjel do situací, které jsou…"

Reklama

Reklama