Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (106)

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to. 3x TARDIS, 13x Doctor a 1 fez. Úchvatnejší darček k 50. Výročiu nielen samotnému Doctorovi, ale aj všetkým nám si snáď ani neviem predstaviť. Moffat ukázal, ako veľmi si váži prácu všetkých, ktorí sa na tom začali podieľať a posúva to stále ďalej. Až sa desím momentu a dňa, keď sa to celé skončí. No po absolvovaní tejto časti nám dal to, čo nemali ani Páni Času v ten deň... nádej. (a potom si ju vzal späť spolu s teaserom na Vianočný špeciál) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

No tak měl jsem "čest" setkat se tímto filmem, co tedy vím, s prvním Doctorem Who a že bych z toho byl nějak nadšenej, to se teda říct nedá. Příběh je i dobře a srozumitelně natočenej, ale postava jako taková dosti přiblblá a z trojice představitelů ta nejmladší kopie Doctora Who hodně nesympatická. Efekty jsou ve filmu celkem fajn, ale co na to když mě film vůbec nezaujal. Za mě 35% :) ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

“You know the sound the TARDIS makes? That wheezing, groaning? That sound brings hope where ever it goes. To anyone who hears it, Doctor. Anyone. However lost. Even you.” The day of the Doctor si zaslouží plné hodnocení už jen kvůli tomu, že dokázal něco neuvěřitelného. Dokázal provázat celý seriál a vzdát mu hold, zaplnil mezery, o kterých jsem ani nevěděla, že tam jsou, dokázal vybudovat neuvěřitelnou atmosféru. Změnil směr celého seriálu a i když jsem (zatím) neviděla původní řady, cítila jsem ucelení a hlavně respekt a úctu k dřívějším řadám. Už to pro mě nejsou starší řady a novější řady, ale prostě jen Doctor who. Je to zvláštní, ale až po tomto speciálu si naplno uvědomuji, jak je tenhle seriál výjímečný... Happy anniversary, my Doctor. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typická Moffatovina, inak sa to ani nedá nazvať. Je to neskutočne prekombinované a typicky Moffatovsky nevinné, pretože sa zdá že podkopal všetko čo sa dalo, ale v skutočnosti je to presne naopak. Je to whovianský manifest, pri každej druhej minúte hlboký nádych a povzdych nad parádnosťou odkazov, Zygoni fajn, Hurt s Tennantom fajn, celkové temné posolstvo fajn, pochopil som čo znamenalo to "zmenenie seriálu od základu". Najsmutnejší je však finálny ťah ktorý mega nedáva zmysel, samozrejme, War Doctor, 10. a 11. sa stretli vďaka časopriestorovému úkazu ktorý vytvorilo Momentum, dokonca dokázalo prebúrať časový zámok a dovolilo Doktorovi zastaviť War Doktora pred 100% stlačením tlačítka tým husárskym kúskom (nechápem, prečo môže byť taká neskutočne silná a nebezpečná vec dokáže byť ľahko ukradnutá a vôbec existuje...), ale následné povolanie všetkých Doktorov zo zafixovanej línie času je už moc, nostalgické, ale moc. Ale Capaldi potešil (aj keď rovnako nedával zmysel). V konečnom dôsledku pekné, úžasné, nostalgické (scarf, Baker!) ale veľmi, veľmi, veľmi, zdôrazňujem veľmi timey-wimey. 7/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brouzdání ve vtípcích nedávných sérií, pomrknutí na znalce těch dávných a zároveň čistá Moffatovina, která nedokázala a ani nechtěla být jen oslavným zpěvem. Díky kombinaci Mattovy vyřídilky a Davidových nekonečných očí měl den Doktorův nejvyšší hodnocení téměř předplacené, ale na pozadí Pádu Gallifrey, tíhy odpuštění, střídání vzhledu Tardis, možnosti naznačeného kurátorství nebo kouzlu posledního záběru mu nic fanouškovsky přidávat nemusím. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Není to poprvé, co někdo vjel do TARDIS na motorce. Stalo se to i ve filmu Boj s časem (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama