Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! Doctor se neutopil ve významnosti své padesátky a namísto nabízejícího se velkolepého, přeefektovaného šaškování nám přinesl prostě "jen" další -víceméně střízlivou-epizodu, tentokrát plnou naděje(!!), zásadních(přesto chytrých a vkusných) změn mythologie a navíc-pro další smysluplné fungování seriálu velmi podstatný-nový směr a motivaci... Jediná drobná vada na kráse je nepřítomnost Ecclestona(když nepočítáme ten 0,5sekundový prostřih), ale co se dá dělat(?) :) ... Gratulace! ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, asi nikdy nebudu vědět, jestli Moffata milovat či nenávidět a jestli je to génius anebo blázen. Co ale vím je to, když se mě někdo zeptá na nejoblíbenější epizodu Doctora, tak s největší pravděpodobností řeknu tuhle. Vždyť co scéna, to prostě paráda. Tennant a Smith spolu. Příběh propletený a přitom pochopitelný. Horda vtípků, pár dovysvětlení. A proč vlastně tedy Moffata nenávidět? Protože v tom z celkového hlediska udělal ještě větší bordel, opět si určitě neodpustil pár nesrovnalostí (které však z hlavy hned vypouštím, páč to se u Doctora musí) a hlavně absolutně nenavázal na konec 7. série, což mě vpravdě trošku zklamalo a doufám, že to napraví vánoční díl. Ale jinak rozhodně jeden z nejlepších Doctorů vůbec. ()

Reklama

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to. 3x TARDIS, 13x Doctor a 1 fez. Úchvatnejší darček k 50. Výročiu nielen samotnému Doctorovi, ale aj všetkým nám si snáď ani neviem predstaviť. Moffat ukázal, ako veľmi si váži prácu všetkých, ktorí sa na tom začali podieľať a posúva to stále ďalej. Až sa desím momentu a dňa, keď sa to celé skončí. No po absolvovaní tejto časti nám dal to, čo nemali ani Páni Času v ten deň... nádej. (a potom si ju vzal späť spolu s teaserom na Vianočný špeciál) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se povedlo! Velká paráda! Sice jsem měl z počátku problém s přechodem z vážné roviny do takové odlehčené, ale přežil jsem to - není to ovšem čistých 5*. Každopádně, kdyby to zůstalo celé ve vážném a dramatickém tónu, byla by to super hyper pecka. Takhle jen velká paráda. :-) Potěšil návrat Tennanta, starý Doktor má taky šmrnc, děj výborný, pohled zpět a shrnutí také. Není moc co napsat více - skvělé! Howgh! ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta čtvrtá opravdu jen z milosti. Moffat jen v podstatě završil to, co předvádí s univerzem poslední sezony co se dostal k otěžím celého kolosu. Bohužel jeho snaha o to překopat celé univerzum v podstatě od základů docela ničí onu nostalgickou linku, která v padesátém výročí tak dobře funguje. Člověk by se až obával, kam zavede Capaldiho s další etapou Doctorova života. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Starý Doktor (John Hurt) je ve skutečnosti Osmým Doktorem v jiné podobě. Pozná se to podle toho, že má červený sonický šroubovák, jaký měl právě Osmý Doktor ve filmu Doktor Who (1996). Dalším vodítkem k tomuto faktu je předchozí krátkometrážní snímek The Night of the Doctor (2013), kde ztvárnil Doktora jeho právoplatný představitel Paul McGann. V tomto snímku je také řečeno, proč na sebe vzal onu podobu starce. (P. J. D.)
  • Natáčanie špeciálu začalo 2. apríla 2013 a bolo oficiálne ukončené 6. mája 2013. (The M)

Reklama

Reklama