Reklama

Reklama

Existuje planeta, je jako každá jiná. A ta vysílá zprávu do všech temných koutů vesmíru. Každý se přišel podívat. Je na Doktorovi, aby zjistil jaké poselství se nese prostorem a časem. Padne ticho až bude vyřčena otázka? Stane se Trenzalore místem jeho posledního odpočinku? (Kacaba)

Recenze (68)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do třetice konečně důstojný odchod znovuobnoveného Doktorova představitele. Poprvé to byla uspěchaná znouzectnost a podruhé směšná parodie sebe sama. Moffat si neukousl nikterak malé sousto. Velké finále mytologické linie, kde se sejde snad vše co proti Jedenáctce (či Dvanáctce? Čert aby se v tom vyznal...) stálo a to na ploše jed(i)né hodiny. Přesto to nepůsobí jako přeplácanost, ale jako osudové završení všeho o co se Moffat poslední tři sezóny tu více a tu méně úspěšně snažil. Největší zádrhel je stopáž; vzhledem k záběru by to nějakou tu minutáž navíc sneslo. Takto jsou ty časové skoky na Trenzalore poněkud hrrr a bez dopadu. Přesto to funguje a to především díky tomu, že z toho Moffat vybruslil nikoli epickou velkolepostí, ke které by to vzhledem k tomu co je v sázce a kdo proti Doktorovi stojí tak nějak samo svádělo, ale skrze v jádru sice prostou, ale fungující komorní pocitovkou. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych pravdu řekl, Matta Smitha jsem skoro ořval, za mě asi nejlepší Doktor, ale uvidíme, co přinese třináctá inkarnace, v rámci nových řad poprvé někdo starší. Příběh samotný mě zde nijak zvlášť nepřekvapil, na rozdíl od předešlého speciálu, ale rozhodně nešlo o nic, co by tvůrci ošidili. Člověk se konečně dověděl, co je to Ticho. Snad ho ještě rozpracují dále, protože jinak to pro mě bylo zklamáním. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z těch slabších dílů, ač loučící. Líbil se mi akorát začátek s holografickými šaty a tak. Když se nám pak Doktor na pár set let zasekl ve Vánocích a brutálně zestárl, přišlo mi to takové o ničem. Každopádně jsem zvědav na nového Doktora, protože Matt Smith silně překonal očekávání, takže to Peter Capaldi nebude mít jednoduché... 70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koho zajímá, že se do toho Moffat zamotal jako? Vždyt je to tak kurevsky emotivní, dechberoucí zakončení nejlepší éry Doktora, že na příběhu v tomhle momentu vůbec nezáleží. Budeš mi chybět, Matte. " When you think about it. We're all different people all through our lives. And that's OK, that's good, you've got to keep moving, so long as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this. Not one day. I swear. I will always remember when the Doctor was me. " ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné rozloučení s Jedenáctým doktorem, kterého jsem si oblíbil hned po jeho první epizodě, ano, Matt Smith byl důstojným nástupcem mého nejoblíbenějšího Doctora Davida Tennanta a přestože se mi universum Desátého, Rose, Marthy a Donny líbilo víc, Jedenáctý s Amy, Rorym, Clarou a samozřejmě s River o moc nezaostávají. Samotná rozlučka je neskutečně emocionální, čemuž dopomáhá nejenom samotná regenerace (epic), ale hlavně opět a zase strhující výkon Matta Smithe (ještě víc epic). No a nástup Dvanáctého... ano, už teď vím, že Peter Capaldi bude skvělý Doctor :-) Thank you, Raggedy Man... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát sa Silence (Ross Mullan) a Weaping Angels (Sarah Louise Madison) objavili v jednom príbehu. (winetach)
  • V poradí osemstá individuálna epizóda od roku 1963, kedy sa pôvodný seriál Doctor Who (od r. 1963) začal vysielať. (winetach)

Reklama

Reklama