Reklama

Reklama

To se takhle probudíte a na střeše domu najdete Santu a jeho družinu. Chvíli poté dorazí Doctor, aby Claru varoval, že se Santou nemá mluvit. Ze zasněženého Londýna oba zamíří na Severní pól na výzkumnou stanici. Tam narazí na partu přeživších. Ti je varují před spáči (lidé pod vlivem mimozemšťanů). Podaří se jim utéct. Jeden z mimozemšťanů se octne mezi přeživšími a napadne Claru... (Varan)

(více)

Recenze (34)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne zas tak špatný vánoční speciál...zápletka sice nijak moc originální, přesto líbivá, Capaldi skvělý, Nick Frost ještě lepší. Dreamcrabs taky fajn. Nejvíc mi chyběla vánoční atmosféra (Kromě jízdy na saních) a dořešení problémů. Je otázkou a bojím se, že odpověď bude negativní, jestli budou záhady zde a v předchozích dílech nahozeny, zodpovězeny. Místo, kde se Doctor probudí vypadá stejně jako v Dark Water, takže teorie by mohly zavést diváka kamkoliv, fakt jsem doufal, že Clara odejde (byť je nelogické, že by jí Doctor už nenavštívil v čase jejího mládí...ale podle mě i desítka mohla navštívit madame Pompadour kdykoliv v čase...) Na druhou stranu, asi bych taky zůstal ve snu...ale já jsem divnej, já bych přivítal i dotek Weeping angela, žít v minulosti není trest. ;.) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psycho sci-fi, co jste čekali, když to je sci-fi, ve kterým hraje Santa. Postupně je to sice mírně předvídatelné (což u seriálu není zas až tak moc zvykem... pokud nepočítáte to, že to vždy dobře dopadne), ale snoví krabi jsou dobrej nápad, jak vystřiženej z pera. Prostě takovej klasickej vánoční speciál, kvalitou nevyčnívající ani neupadající. Prostě klasickej doktor... ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční díl byl sice hodně ve stylu Capaldiho první série, ale podle mého to mohlo být více odlehčené a vánoční. To mi osobně na tom příběhu vadilo asi nejvíc. Nejlepší moment byl jednoznačně na těch sáních (respektive poslední minuty všeobecně). Ta upřímná radost na Capaldiho tváři, byla hodně příjemná změna v dosavadním prezentování jeho Doktora. Přesto to byl spíše slabší speciál. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciály jsou super a odkazy na Inception taky. Rozluštění snu ve snu, který se zdá v dalším snu byla zábava. SPOILER: Jen mě mrzí, že Jenna Colemanová v roli společnice neskončila, tak hezky to bylo vymyšleno a ona, potvora jedna, si to rozmyslí. Motiv impossible girl je vyčerpán, takže pryč s ní! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se jedná o asi nejlepší část z osmé řady, přestože je Frostův Santa (a jeho elfové) neskutečně zábavná postava a přestože se dočkáme několikera odkazů na takové fláky, jako je Vetřelec nebo Věc, ve výsledku je to takový... guláš, že už mi zase postavy, které Doctor zachraňuje, byly naprosto lhostejné. A už kurde někdo řekněte Moffatovi, že nemusí mít v každé své epizodě narážky na i-founy, fejsbůky a podobné radosti... :-) Ale abych jen nefrflal, tahle epizoda, hlavně její první polovina, je OPRAVDU vtipná ("A jak se ti do těch saní vejdou všechny dárky?" "It's bigger on the inside." ;-). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nick Frost si vo vianočnom špeciáli zahral Santa Clausa. Menšie prekvapivé cameo ale dostal aj v posledných minutách epizódy Death in Heaven. (The M)
  • V roli jedného z elfov sa objavil Dan Starkey, ktorý zvyčajne stvárňuje rolu Sontarana Straxa. Toto je dokonca tretí vianočný špeciál za sebou, v ktorom sa objavil, pričom vždy v inej úlohe. (The M)

Reklama

Reklama