Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem víc. Ne snad, že by šlo o špatný film. Výborně zafungoval hlavně výběr obou hlavních protagonistů. Vznětlivá povaha Karla Rodena krásně kontrastuje s introvertním Andy Nymanem a jejich trampoty v dobrém připomenou grotesky Laurela a Hardyho. Většina vtipů působí docela chytře a neokoukaně, ale bohužel nijak vyjímečně. Filmu především citelně schází tempo a i přes krátkou stopáž má člověk občas pocit, že se to celé nějak vleče. To se takové komedii prostě nesmí stát. Nezbývá tak než doufat, že se debutující režisér a scénárista Steen Agro poučí z chyb a po sympatické prvotině se příště předvede v ještě lepším světle. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film za tři a půl milionu českých korun, který dokazuje, že vůbec nezáleží na finančních prostředcích do filmu vložených, ale jen a jen na chytrém scénáři, nápadech, umné režii, dobře zvolené hudbě a dobrých hereckých výkonech... Tenhle i na české poměry skutečně nízkorozpočtový film spojuje to nejlepší z britské školy černého humoru a pojetí cool gangsterek alá Guy Ritchie s charismatickým herectvím nejlepšího současného českého herce a řadou režijních vychytávek... Je to film levný, ale jistě ne po formální a umělecké stránce, tam naopak vyniká bohatost kreativity jeho tvůrců. Tahle svým způsobem téměř parodie na tendenční krimi filmy se skutečně neobyčejně povedla. Je úžasné, že Karel Roden bere vedle svých hollywoodských velkofilmů (za velké peníze) i takovéhle role... ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Tak jeden píše o slabých místech, druhému tam ještě cosi schází, třetí cítí nedostatky ve scénáři, u čtvrtého je to snímek s prachmizerným scénářem a rozvleklým úvodem, ale všichni bezvyjímky hodnotí 4*. Hmm, tak to mi nějak nesedí! Je nasnadě jaký snímek chtěl scénárista a režisér Steen Agro natočit, ale proč se to nepovedlo? - 1) Film plynule balancuje mezi černou komedií a vážnými polohami. 2) Chybí věrohodné postavy, nejvíc bije do očí zabiják jak z filmu Quentina Tarantina. 3) Film je plný prázdných frází a keců o ničem. 4) Tahle komedie není vůbec vtipná, spíš trapná. 5) A to, že tam hraje Roden s Gaislerovou je mi šumafuk, protože jako celek to nestojí za nic! - Jinak závěrem bych dodal, že 159 kč co stál lístek bylo vyhozeno oknem a doufám, že tak chabý film už v kině dlouho, dlouho neuvidím! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naprosto černá komedie v britském stylu natočená v Čechách? To snad ani nemůže být pravda? Ale je. Colin blbou náhodou přišel o svou milovanou ženu. Spadla na ni socha nějakého svatého, kterou neuneslo lano jeřábu. Proto se Colin rozhodne pro sebevraždu. Do cesty mu vstoupí Pavel Zeman, který je také v nelehké životní situaci. Pokud bych to měla napsat jednou větou. Tak mě napadá pouze jediné. Film je o vyrovnání se s vlastním osudem. Bohužel mě nijak neoslovil. Zajímalo by mě podle čeho si Karel Roden vybírá role. Jsou skutečně zajímavé. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařile natočeno, zábava na nudný večer. Scéna s tancem na chatě byla trapná, ale jinak je to opravdu dobré. Sem tam zaslechneme i slovní humor. Má to spád, dokonce i špetku napětí. Hlavně není třeba přemýšlet kdo a co a proč, prostě se jen dívat a bavit. Hlubokou psychologickou sondu zde nečekejte. Ta tenhle filmík neprzní. 8828/8534 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama