Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už o dost nechutnější věci (nejen z Asijské produkce) a ani si nemyslím, že by se jednalo o nejkrvavější anime (v Berserkovi je tý krve dle mýho daleko víc, vlastně i tý nahoty). Nebo je snad takové množství lidí pohoršeno tím, že se hlavní hrdinka v jedné scéně počůrala? Tady je spíš problém v tom, že je to na těhle nechutnostech postavený a je to jakože "pro dospělý", přitom příběh a je celkem obyčejnej a sám o sobě zas takový terno není. Podobně je to u postav. ----- Nebudu kecat, na první zhlédnutí mě to chytlo a měla jsem tu pětihvězdu. Ale zpětně si uvědomuju, že mě to chytlo hlavně proto, že těch šokujících a brutálních scén je tam přehršel, který to do člověka hustí a člověk si je chce užít, takže nad ničím víc nepřemýšlí. Ty klidnější scény, co mě nebavily, jsem většinou překousla a ten erotickej humor mě nechával celkem chladnou. A kromě toho i tady se tvůrci snažili pořád šokovat. Je fakt, že postavy mi už tehdy přišly takový podivný, ne moc sympatický, snad až na jednu. Teď po letech si vybavím akorát jména a to, že každej měl nějaký trauma nebo byl magor. A taky si pamatuju, že mě celkem naštval konec. Úplně bez připomínek zůstává jen animace, to prostředí nakreslili fakt nádherně.  6/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nerad se bavím o práci, ale musím říct, že jistý slogan dvou pánů z televize (který mi leze v práci na nervy, když ho pouští jako lákadlo pro zákazníky…) „Jsem nadržený jak sáňky v létě“ přesně vystihoval mé očekávání z tohoto anime, o kterém jsem slyšel od několika přátel samé chvalozpěvy. Místo toho jsem si na konci připadal jako „nepřipuštěný“ čokl létající kolem hárající feny. Začátek byl skutečně brilantní a příjemně mě navnadil ke sledování dalších epizod (krvavý masakr a útěk z komplexu), ale potom začala akční stránka příběhu upadat a uvolnila místo emočnímu výlevu pana „tvůrce“. Což mi moc po chuti nebylo, přesto jsem vydržel až do samotného konce a naštěstí to závěr zachránil. Musím uznat, že originálních a zajímavých prvků (neokoukaných) tu bylo vážně dost, jenže já mám rád spíš pořádnou akci, nežli ufňukané postavy a srdceryvné vzpomínkové pasáže. ()

Reklama

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Já jsem se překvapivě nezamiloval do tolik Nyu/Lucy jako do Nany, ta jediná to naivně myslela vždy dobře a snažila se zavděčit. Jinak Elfen Lied je komplexně pojaté, srdceryvné a nervy drásající romatické/akční/scifi/fantasy japonské anime, jde v něm o nepochopení, lidské předsudky a především lásku. Co se týče krve a erotických scén, myslím si, že ty dělají tento seriál jedinečným a rozhodně nejsou samoúčené. Nezamiloval jsem se do postavy, ale do seriálu samotného. Nejde nemilovat. Nyu? Nyu! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Chcel by som vidieť viac lebo 13(+1 špeciál) mi vôbec nestačilo. Nádherný opening Lilium nie len po hudobnej, ale aj grafickej stránke je bránou do Elfen Liedu. Toho kto sa to odhodlá pozerať čaká obrovská porcia brutality, striekajúcej krvi na všetky strany a odrezaných častí tela. Občas vidíme aj nejakú tú erotiku, ale v niečom takom vážnom ako je Elfen Lied veľmi o erotiku nejde. Teda pri vážnej téme veľmi erotika nevzrušuje. Lucy samozrejme má problém s ľuďmi lebo jej predtým ubližovali a preto treba sledovať jej pocity. Niekedy sa zdá ako keby Lucy/Nyu má dve osobnosti. Dá sa povedať, že sú to oddelené dve časti jej ja. Jedna časť krvilačná a do istej miery aj obranná pretože nič iné jej v podstate nezostávalo. Druhá časť je po láske túžiaca mladá žena, ktorá má veľa rôznych problémov. Takže šup šup pustiť Lilium na plné pecky, síce je to trocha komorná smutná pesnička, ale má v sebe silu. Tiež odporúčam pozrieť tu zaujímavosti sú tam no čo asi? = zaujímavosti. Aj keď osobne rád by som si jednu informáciu neprečítal tak vás aj varujem. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto napsat? Slučně řečeno vytáčelo mě strašně moc to, že seriál byl o dětech a v každém ze všech 14. dílů se hlavní dětské hrdinky neustále promenádovali nahé. Především úvodní pětiminutová scéna jak nahá Nyuu vzaždí jednoho za druhým byla opravdu nechutná... Neříkám, že příběhy nebyly napínavé a nezajímavé, ale tímto se mi to hnusilo strašně moc... A slyšet v každém druhém slově Ňíííjúúú nebo Kóutááá - nóóó, nevíííím... Dále posledním snad nějakým BONUSOVÝM dílem tomu nasadily korunu...Do té doby to bylo tajemné, napínavé - tímto to zesměšnily... Připadlo mi to tak jako by po pohádce, kde se říká, žily spolu šťastně až do smrti udělali pokračování toho jak spolu šťastně do té smrti žily... :-D. Skončit to tajemně 13. dílem jak to asi původně mělo být, přihodil bych hvězdičku, bez té nahoty další... Takto lituji... Myslím, že další Japonské anime asi nějaký čas oželím... A PS: Kam se poděl hlavní padouch - velký šéf s rohami? Snad né do další řady seriálu... - 40% ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Nana znamená japonsky sedm, což je i laboratorní číslo diclonijky Nany. (Mates2106)
  • Úvodní píseň „Lilium“ nazpívala zpěvačka Kumiko Noma. (CarnTheNunya)
  • Latinská píseň – nebo spíše modlitba – nazvaná „Lilium“ pojednává o květině cudnosti. (Shley)

Reklama

Reklama