Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď zasvieti vaše číslo, zasvieti vaše číslo. Nedá sa nič robiť.“ Ježišikriste, to snáď... kurva, ako by povedal starý dobrý Henry Chinaski a znova si objednal. PREBUDENIE je nielenže originálny film, ale je tiež šialený a zaujímalo by ma, čo je režisér a scenárista Joby Harold zač (čo prežil, zažil, koľkých ľudí pochoval, za akých okolností), pretože zápletka je geniálna (vychádza z údajne reálnej axiómy, že ročne sa odohrá cca 21.000.000 operácií na celom svete, počas ktorých je pacient v anestézii, ale u tridsiatich tisícok nastane tzv. „anestetické vedomie“, počas ktorého vnímajú VŠETKY zvuky v operačnej sále a bolesť skalpelov, prerezávajúcich sa ich kožou, ale NEDOKÁŽU to dať najavo). Po 50. minútach, ktoré strčia do vrecka kompletnú ságu SAW, prichádza séria šokujúcich zvratov, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ŠIESTY ZMYSEL. Po prvom som si povedal „no do čerta“. To som ešte netušil, že za rohom sa ukrýva ďalší a za ním ďalší. Výsledkom je žánrový experiment z produkcie bratov Weinsteinovcov, kde na každých 10 minút pripadá jedna herecká osobnosť (Christensen, Olinová, McDonald, Howard, Howard a možno aj Jessica Albaová, ktorej konečne niekto otrieskal hlavu o zem). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi tak 30 min jsem čuměl na postmoderní romantickou sračku, kdy jsem kroutil zadkem po židli a nemohl si najít to své místo, no paaak... pak se stalo nečekané - zrada! Čuměl jsem jak chléb z tašky a jaksi jsem to nečekal, protože jsem si nečetl obsah jako tradiční gay. Že je Alba mrcha jsem věděl, no že až taková, a celkově že to bude mít takový zvrat?! Málem jsem to nerozdýchal a někoho by to mohlo stát i život... No naštěstí 84 min. se celkem v klidu rozdýchává. 6/10 a ponaučení? Penize tě přivedou do hrobu, Milane! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem si opět nepřečetl obsah filmu a tak jsem šel do zcela neznámých vod. V prvních 20 minutách jsem se smířil s faktem že budu sledovat romantickou podívanou a ono se z filmu najednou vyklube po čertech originální thriller. Ve filmu určitě vše stoprocentně nefunguje, ale hodnotím nápad (kriminálka z prostředí operačního sálu) a příjemné tempo. 65% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mých hodně oblíbených, co se béčkových thrillerů týče. Může za to originální námět a jeho ještě lepší využití a emoce, které člověkem mávají, když tomu všemu přihlíží. Autentická atmosféra se vážně povedla, psychologično a trochu nadpřirozena taky nechybí. Opravdu zajímavý snímek s úžasným dějem, který vám zaručeně na konci vyrazí dech. Koukáte na něj a myslíte si, že mu rozumíte, ale omyl. Konec vám vaší doměnku vyžene z hlavy jedna dvě. Všechno se převrátí a vy poznáte pravdu, kterou jste nečekali. Tady přesně vidítě, že proto, aby vznikl dobrý film, není potřeba extra speciálních efektů a hromady peněz, ale pouze originalita. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Tak to je asi noční můra každého, kdo jde na operaci s celkovou anastezii. Teď budu před jakoukoliv případnou operací k smrti vyděšená.Nemůžete se hybat, mrkat, křičet, ale cítíte a slyšíte naprosto vše, i to, co byste neměli. Zajímavý zvrat a herci nejsou špatní ( i když Anakin by mohl ve svym výkonu přidat, na to jaká hra se hrála se jeho tělem byl poněkud mdlý). Čisté 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)
  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)

Reklama

Reklama