Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na oidipovský komplex, který skončí trágédií právě pro to, že se synek nemůže od závislé matky odpoutat. Trefně vybraná panenka Jessica Alba a tak trochu neurotický Hayden tomu hodně napomáhali. Ale v nemocnici nastal takový obrat, až jsem cítila tupost v hrudi taky. Kecy v "narkóze" alá Kdopak to mluví působily až směšně, ale scéna sebeobětí milující matky a společné rekonstrukce životních krizí a odpuštění, mě hodně dojala. Nedivím se synovi, že zoufalství z umírání u něj vystřídal pocit smíření a váhání. Poslední věta byla trapnou tečkou za šílenou anabází porušení lékařské etiky, jak si málokdo dokáže představit, spíš radši nemyslet.... Stejně by mě zajímalo, jak Hayden naložil s druhou šancí! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Premyslené, na druhý krát už neprekvapujúce, no tento film mi aj svojou falošnou štatistikou zo začiatku privodil takmer fóbiu z narkózy. Veľmi slušné dielo, jednoduché a napínavé a že je to vymyslená rozprávka, ktorá sa vraj nemôže nikdy stať, to ma pri sledovaní ani po ňom už nevyrušilo. Aj tak som si predstavoval len tú bezmocnosť, keď sa skalpel blíži k odchlpenému telu a nechce ostať len na povrchu. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Poměrně zručně provedená banalitka, která nechodí kolem horké kaše. Od začátku se nám zde rozvíjí příběh dvou blízkých lidí, z nichž jeden musí podstoupit transplantaci srdce. Nic zvláštního. Pak se jde na věc, na scénu přichází zvrat a vedlejší astrální dějová linka. Ta divákovi rafinovaně poskytne vysvětlení celé zápletky a jsme u konce. Film díky své morbidní atmosféře a prostředí otevřeného hrudníku dokáže zabavit divákovu pozornost celkem slušně, přestože jsou zde na první pohled patrné logické chyby. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joby Harold .. Roztomilá hříčka. Jessica Alba & Hayden Christensen spolu a navíc v dobrém filmu? Nakonec téměř pravda, ale jejich výrazovou zásluhou to zrovna není. Zaujal mě tvůrčí nápad rozvedený do poměrně poutavých obrázků podepřených lahodnou(!) hudbou. Nastaví se rozměr a několikrát se obrací do jiné roviny .. no nenudil jsem se a střízlivá délka rozhodně prospěla. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama