Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poslabší romantický úvod výborne posilnila stredná časť filmu, kde sa láme príbeh. Scéna transplantácie srdca a následné preradenie do soft-hororového, duchárskeho žánru , nemá problém udržať diváka v pozornosti a tak to už ostane až do konca. Scény matka-syn, dávajú za pravdu starému známemu – mama ti chce len dobre a urobí pre to všetko. J. Alba je prirodzená a uveriteľná v romantickej polohe, ale po zvrate v príbehu už herecky nestíha. T. Howard a jeho výčitky svedomia možno mohli dostať viac priestoru, ale to by už film asi nemal taký spád. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

V pohodě film. Začátek a rozjezd slabý, chladný.. Od chvíle jak šel Clayton na operaci a posléze nastálo při operaci "probuzení" jsem film opravdu žral a nemělo to chybu. Jak film skončil, na jsem chtěl dát v emocích 5*. Tak mě ten film, resp. od zmíněného probuzení bavil... S odstupem času to vidím na krásné 4*.. Líbil se mi zvrat, jak Claytonova "přítelkyně" najednou byla největší mrcha a ne holka, která si chtěla Claytona vzít. Plus maminka Claytona, která v čekárně přišla na kloub a dala své srdce svému synovi, aby ho zachránila. Mezitím v posmrtném životě povyprávěla co se jak stalo a tím se to krásně dozvěděl i divák... Super zažitek.. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď zasvieti vaše číslo, zasvieti vaše číslo. Nedá sa nič robiť.“ Ježišikriste, to snáď... kurva, ako by povedal starý dobrý Henry Chinaski a znova si objednal. PREBUDENIE je nielenže originálny film, ale je tiež šialený a zaujímalo by ma, čo je režisér a scenárista Joby Harold zač (čo prežil, zažil, koľkých ľudí pochoval, za akých okolností), pretože zápletka je geniálna (vychádza z údajne reálnej axiómy, že ročne sa odohrá cca 21.000.000 operácií na celom svete, počas ktorých je pacient v anestézii, ale u tridsiatich tisícok nastane tzv. „anestetické vedomie“, počas ktorého vnímajú VŠETKY zvuky v operačnej sále a bolesť skalpelov, prerezávajúcich sa ich kožou, ale NEDOKÁŽU to dať najavo). Po 50. minútach, ktoré strčia do vrecka kompletnú ságu SAW, prichádza séria šokujúcich zvratov, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ŠIESTY ZMYSEL. Po prvom som si povedal „no do čerta“. To som ešte netušil, že za rohom sa ukrýva ďalší a za ním ďalší. Výsledkom je žánrový experiment z produkcie bratov Weinsteinovcov, kde na každých 10 minút pripadá jedna herecká osobnosť (Christensen, Olinová, McDonald, Howard, Howard a možno aj Jessica Albaová, ktorej konečne niekto otrieskal hlavu o zem). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)

Reklama

Reklama