Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne! Akeelah není výstižný název - Akeelah malá citová vyděračka, nebo snad ještě líp Akeelah a slzný plyn, by lépe vyjářily co divák může od filmu očekávat. Něco tak prvoplánového jsem už opravdu dlouho neviděla. Příběh ve zkratce - jak se z malé geniální černošky ( = outsiderky) stane díky odhodlání, tvrdé dřině a samozřejmě nezměrné lásce, hvězda a miláček celého národa. Koncentrát Ameriky. Doug Atchinson vzal snad všechna existující novodobá americká filmová klišé, slepil je dohromady hromadou odporně slizkého patosu a zasadil je kam jinam než do černošské chudinské čtvrti... A čeho dosáhl? 76% na čsfd a 7.7/10 na imdb. Asi budu taky brečet! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

S Akeelah se dají udělat dvě věci.Buď film zavrhnout a poplivat za všechna žánrová klišé a že jich je, vykonstruovanost, předvídatelnost a blablabla... všechny ostatní žvásty, co používa(jí) zdejší přemoudřelá (j)elita. Nebo si film prostě a jednoduše užít a nechat se unést jednoduchým lidským příběhem o jednom splněném dětském snu. Strukturou je film naprosto totožný jako 99% amerických sportovních filmů (z outsidera/rebela hrdinou), takže pokud tento patos nesnášíte, filmu se vyhněte, pokud to máte rádi, tak můžu jen popřát dobrou zábavu a sem tam vám jistě zvlhnou oči. V mém případě průměrné hodnocení nic neřeší, takže v rozhodování mezi dvojkou a čtyřkou se přikláním k vyššímu číslu. Neškodné, naivní a sympatické. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne moc som držal malej Akeelah palce :). Príbeh neponúka nič nové a ide podľa klasickej šablóny typu: nadané dieťa - výborný učiteľ s vlastnou minulosťou - prvotné problémy a prekážky na ceste za cieľom spôsobené nechápajúcim rodičom - počiatočná neistota - súťažné napätie..... Avšak na druhú stranu, snímok je nabitý veľkou porciou pozitívnej energie, ktorá dokázala po pocitovej stránke príjemne pohladiť. Ďalší film na zlepšenie nálady. 75/100 ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Natolik prijemny snimek, ze mensi nedostatky v podobe ucinne nadsazenosti (hlavne v posledni tretine filmu), ktere objevite, velice rychle prejdete. Kouknete se na to tehdy, kdyz vase nalada nebude nejlepsi, tehdy, kdyz nebudete sami sobe duverovat. Ted me omluvte ceka mne T - H - E - R - M - O - D - Y - N - A - M - I - C T - R - A - F - F - I - C G - A - S ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tento film je vhodné pozerať v nedeľu popoludní so svojimi predpubescentnými deťmi a na konci im povedať : "Vidíš, keď sa budeš dobre učiť ....(tu doplniť to, na čo by boli hrdí členovia vášho rodokmeňa). Film, ktorý neohúri svojou kvalitou ani hereckými výkonmi. Film, ktorý môže ukázať deťom čo je to trpezlivosť, cieľavedomosť a priateľstvo .... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený za 31 dní. (ShortyIC)
  • Prvý film od štúdia Starbucks Coffee. (ShortyIC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno