Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne tak intenzivní jako Trade, ale i tak se jedná o docela poutavou ukázku toho, jak to na mexicko-americké hranici chodí a jaký přístup mají k tamní kritické situaci obě vlády. Cena lidského života nulová, protože pracovní síla se dá vždy snadno nahradit a zisk je tak vždy zaručen. Občas se nějaký případ vytáhne na veřejnost, ukáže se prstem, ale celý byznys jede beze změny dál. Procenta dolů dává místy zbytečná zdlouhavost a u mě i samotný formát, protože umanutých novinářů začínám mít docela dost a i přes celkem solidní výkon Jennifer Lopez mi byla hlavní hrdinka místy docela protivná. Ostatní známější herci Lopez víceméně jenom přihrávali a tak zůstali poměrně nevýrazní, což pratí zejména pro Banderase. Mohlo být lépe, ale i hůř. 60% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsází na dvě známé tváře, kteří ovšem chatrný a rozvláčný děj neutáhnou. Režisér se snaží vsadit taky na kartu jakési vizuální autenticity, používá filtry, delší nájezdy,reálie , ovšem to vše má ve finále záporný efekt, jelikož každé filmové políčko navíc stojí diváka spoustu sil a energie. Film je natahován jako na skřipci a divák má podobné pocity... ať už je konec. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zneužívání levné pracovní síly, jejíž život má občas nižší cenu, než mzda v centech na hodinu, je nechutné. Stejně tak politický vliv v žurnalistice, či ten prospěchářský smrad, co se line ze seskupení zvaného NAFTA. Holt, liberalizace obchodu.. Gregory Nava zaslouží pochvalu za témata, do kterých se pustil, ale jeho film trpí tím, že když už to vypadá, že přišel moment, kdy se nadechne, tak se zas ponoří pod hladinu dramaturgické tuctovosti a od děje odvádějících pokusů o stylovost. Přeci není nutné, aby v příběhu o maquiladoras hrál hlavní roli kamerový filtr, při němž obloha vypadá jako po úniku čpavku a herci jeví příznaky nákazy virovou hepatitidou.. A jen tak na okraj, nechápu tu globální adoraci jednoho na tučnou sumu pojištěného latina zadku. Svou velikostí se totiž nebezpečně přibližuje armádnímu bubnu (což je opak toho, když se řekne, že ho má jak vrabec, když srazí paty), ale proti gustu.. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zase další z filmů o zabíjení lidí, když už to neni vyvraždování v Africe,tak jsou to problémy na mexicko-amerických hranicích. S touhle tematikou to už zkoušel Fast food nation a dopadl uplně stejně jako Bordertown, film je nezajímavý, nemá spád, Lopezová s Banderasem tomu moc nepřidávají. Na tuto slabotu jsem se díval na čtyřikrát v průběhu tří dnů a to jsem rád,že jsem to vůbec dokoukal. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že Gregory Nava si přečetl scénář a umanul si, že tu zřetelnou nekvalitu dožene skrze "umění" a celý film si začal přemalovávat jako omalovánky. Takže z toho vznikne sice velmi efektní podívaná, ale když zaryjete trošičku do hloubky, tak zjistíte, že je to jako bublina. Uprostřed, kde by to člověk čekal nejhutnější, kde nic tu nic. A nic proti Je Lo, která celkem oprávněně získala titul "nejhezčí zadeček Hollywoodu", ale ať se drží raději tanečního parketu, kde ji to jde o poznání lépe než dramatické role. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Jennifer Lopez si z Berlínského filmového festivalu odnesla za hlavní roli a produkci filmu cenu pro „Umělci za amnestii“. (Terva)

Reklama

Reklama