Reklama

Reklama

Block Party

  • USA Block Party (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Už je to pár let co jsem tenhle skvost shlédl. Úžasný průvod s opravdovými americkými umělci co se týče rapu, r´n´b a funku. Narvat do jednoho "filmu" osobnosti jako Most Definity, užasnou a nádhernou Layuryn Hill, Commona, hezouna Johna Legenda, profíky Westa & Daddy Kana a obry jménem Fugees, to je celkem umění. Průjezd s těmito hvězdami ulicemi Brooklynu se nedá hodnotit jinak než 5*****. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Dave je zvláštní typ komika, kterej se často a rád směje vlastním fórům. A já se jim často a rád směju taky. Dave je tak zvláštní, protože se zdá jako děsně při zemi chlapík (což o to, to von asi i je), ale má neuvěřitelnej komediální talent danej vod boha. Od týhle show jsem teda čekal dvě věci – že se zasměju, a že si poslechnu hudbu, která mě baví. Nečekal jsem, že to bude zároveň film tak umně režisérsky zpracovanej, že bude mít celkem podstatnou dokumentární rovinu a že budu tolik pohnutej reunion Fugees. Tak asi jediná výtka, že pomalu to jediný, co z koncertu Lauryn Hill a gangu ukázali, bylo Killing Me Softly, který má elektrizující nástup, co vás nabudí na další čísla, který ovšem nepřijdou. Ostatně i ostatní maj na DVD jednu, dvě písničky, přitom já bych u toho vydržel sedět půl dne. Nebo možná ne – tuhle atmosféru, to chce zažít. Doufám, že příští Chappellova Block Party bude blíž mýmu bydlišti… ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se koukal jen kvůli jménu režiséra, Gondry sem ale žádné své hračičkovství nevložil a kromě hodně zajímavých záběrů z domu dvou podivínů žádný svůj otisk nezanechal. Hudba těch co zde vystupují, mě moc neoslovuje a to se po tomto filmu nezměnilo. Vždycky jsem se říkal, že kdybych rozuměl hip-hopovým textů dokázal bych tento žánr docenit, ale po odsledování filmu s návodnými titulky, mi přijde současná prestiž tohoto žánru ještě více přemrštěná. Mnohem víc než hlavní performery mě bavilo sledovat jejich doprovodnou kapelu, kvůli které bych si i takovýto koncert dokázal naživo užít. Nejvíc mě bavila Erykah Badu a pak Fugees a momenty kdy měla víc prostoru hudba, než texty. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Block Party není jen záznamem koncertu nějakých hiphoperů, ale i obrazem komunity, která jím žije a toho, jak je tento hudební styl vnímám mimo ni. Nutno říct, že tahle komunita působí velmi nesourodým dojmem. Hodně vzývá Ježíše, ale nově též Aláha, z (až huličské) pohodovosti bleskově přechází ke vzteku a pocit, že je opravdová, se mísí s vnímáním její neautentické namachrovanosti. Skoro všechny tyto její vlastnosti jsou mi naprosto cizí. Nemám pocit, že dokument pronikl o moc dál, než jsem již byl. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Libová záležitost, disponující tak úžasnou atmosférou, že jsem málem několikrát po skončení písničky zatleskal. Chappelle je božan, hudba fantastická (Fugees reunion, Mos Def a hlavně Kanye s dechovou sekcí) a Gondry navíc vše drží pevně ve svých rukou. Už ať to mám doma, abych si některé pasáže mohl pouštět znova a znova a znova a...... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Koncert byl natočen 18. září 2004 v Downing street v Brooklynu. Scény v Ohiu byly natočeny tři dny nato. (D3VIL)
  • The Fugees (Wyclef Jean, Lauryn Hill, Pras) ve filmu vystupovali poprvé po sedmi letech. (D3VIL)
  • Vysokoškolský pochodový orchestr vystupující ve filmu je z Central State University ve Wilberforce, Ohio. (D3VIL)

Reklama

Reklama