Reklama

Reklama

Na život a na smrt

Podzemní garáže jsou záhadným a strašidelným místem, zvláště když vás pět pater pod zemí začne pronásledovat černý vůz, který vám usiluje o život! Tomovo auto nejde nastartovat, výtahy nefungují a únikové východy jsou zamčené... jedinou nadějí na záchranu, je dostat se ven. (TV Barrandov)

Recenze (7)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dílko. Jde vidět, že autoři chtěli natočit akční trhák za málo peněž. Throttle obsahuje občasné nelogičnosti a to film zvytečně degraduje. Většinu stopáže se hlavní hrdina honí po garážích s velkou čenou dodávkou. Aby nebyl děj tak fádní, zvoliti autoři prostřihované flashbacky z předchozího života, jenž se objevují pravidelně asi tak po dvaceti minutách. Nakonec se ovšek ukáže, že jejich děj nemá naprosto nic společného s tím, co se děje v garážích, což považuji za největší hrubku. Ale 50% dát musím za snahu ušetřit rozpočet a přitom pobavit, což se určitě povedlo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ultralevný - wikipedie uvádí budget 50.000 dolarů - béčkový thriller natočený na vyblitý digitál, takže vypadá až amatérsky, ale tak hrozné to není. Scenárista a režisér v jedné osobě se odpíchl od  Spielbergova Duelu, na který je tady hned několik narážek (hrdina pojmenovaný po hlavním herci z Duelu, červené auto s vyjukaným obrýleným chlapíkem, které projede kolem hrdiny, záběry kovbojských bot záporáka obcházejícího auto), ale jeho film jinou cestou. Místo předjíždějícího duelu dvou mužů v autech na dálnici dostáváme běhačku a whodunnit vyvražďovačku v rozlehlé noční garáži (dva roky před podobným P2), prokládanou flashbacky (které kupodivu neslouží jen k natahování stopáže). Prostředí garáže má atmosféru, i s tak zanedbatelným rozpočtem se zdemoluje několik aut/budek a i když scénář žádné zásadnější napětí nevykřeše a kamerově, hudebně i herecky to taky není žádná hitparáda, úplná nuda to nebyla a aspoň trochu zvědavosti na závěrečné - nijak úžasné - odhalení identity vražedného řidiče to vzbudilo. Což je další zásadní rozdíl oproti Duelu - že se tu dozvíme identitu vraha a jeho motivaci. Videorecenze se spojlery zde - https://www.youtube.com/watch?v=WrWIAHUTElY ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Napinavy trosku acknejsi snimecek. Dobry napada, levne provedeni. Ale jak uz psal Smileface, ty flasbacky jsou trosku zbytecne ale zase si clovek odpocine od napinaveho filmu a ma se zase za chvili na co tesit. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila v televizi zcela náhodou - nic jsem neočekávala, ale začátek mě vcelku zaujal, tak jsem byla zvědavá jak dopadne, a vydržela až do konce. Jedna podzemní garáž, herce by šlo na prstech jedné ruky spočítat, scénář chvilkama slabší, ale na druhou stranu sem tam i zajímavá scéna, no a kamera docela mile překvapila - takže suma sumárum - výkvět kinematografie to není, ale vyslovená tragédie také ne. Slabší 3*. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ač oceňuji tvůrce, kteří si při tvorbě filmu vystačili s kamerou, pár auty a opuštěným podzemním parkovištěm, musím říci, že mě film bohužel nijak nepohltil, nepolekal a ani nepřekvapil nějakým zajímavým koncem. V tom ostatně nechyběla ani tradiční smrtonosná okecávačka. . ()

jackstifler 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film za málo peněz, takhle se to dělá :) dal bych 4 hvězdy, ale když tu koukám na ta slabá hodnocení, tak tam dávám 5 hvězd. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelný příběh.Nesmí nad tím člověk moc přemýšlet a nechat se vtáhnout do děje.Sem tak se v životě objeví psychopat,u kterého se nikdy nedají odhadnout jeho myšlenkové pochody. ()

Reklama

Reklama