Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavé charaktery a prostředí. Nicméně nedotažený děj (lehce padá na logice) a podivně náhodné jednání postav postrádající výraznější motivace (podřízené dějové konstrukci samozřejmě), dělají z tohohle dílka pouze průměrné pokoukání a lehký emocionální zážitek. Herecké výkony stojí za pomšimnutí, ale s tím jsem tak nějak počítala, tedy že tahle herecká sestava mě nemůže výrazněji zklamat. Naštěstí je to dortíček ozdobený a vypiplaný pohodovou Feist, zasněnou Tori Amos, rozdrážděnými Stereophonics, který drží pohromadě grupa Broken Social Scene. JJ - vím, že posuzovat film dle hudby, kterou v něm slyším není příliš optimální, jenže tahle sestava je prostě mým šálkem darjeelingu :-) nebo jsem chtěla napsat optimismu!? A minimálně právě tento fakt zvedl mé hodnocení o jednu hvězdičku. 60% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Celkem zabavitelná komorní story, která ale zabaví jen určitý typ diváka. Vlastně ani nevím, jestli se ve filmu řeší autismus Lindy nebo smrt Vivienne či snad osamělost Alexe. Pro film hovoří jednoznačně scénář, který nemá hluchá mista. O ta se bohužel dost často stará Linda v podání Sigourne Weaver, která dost často přehrává a víc než autistku hraje zhulenou a praštěnou hipísačku. Rickman je oproti tomu naopak velmi "normální" a uvěřitelný. V kostce je to takový ten film "o ničem". Neurazí ani nenadchne. Prostě to není film pro extremisty, ale pro ten klidný střed. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je pořád ten zajímavě krásný chlap, jehož herectví má co sdělit, což určitě platí o jeho roli Alexe, jež shodou náhod sveze mladou, energickou dívku Vivienne, jež je na cestě za svou matkou. Jenže havarují ne jejich zaviněním a Vivienne je na místě mrtvá. A tak se vypraví se smutnou zprávou její matce, která je ovšem autistkou. Velmi slušně podaný výkon Sigourney,té nemocné matky, žijící ve svém vesmíru svého domu, s trampolínou a fenkou. Kromě jiného miluje sníh, odpadky jí musí někdo vynést přesně ve dvanáct každé úterý, zbožňuje třpytivé a lesklé předměty, nejvíce však sněhové vločky.Žije jen přítomností, do které neznámý Alex vpadne....hezké čtyři hvězdy :-) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Těžké dilema. Rickman by zasloužil pět hvězdiček, od první chvíle a první grimasy je to hereké sólo. Weaverová mě bohužel nepřesvědčila ani trochu, Mossová příjemně překvapila, protože obvykle je jako psí čumák. Zajímavé je, že vcelku věrohodně byly podané vedlejší postavy - sousedky i prarodiče zemřelé. Jinak - vcelku zajímavý nápad, ale scénář je - přes drobné perličky - příšerně rozplizlý. I to bych skousnul, kdyby konec přinesl nějakou pointu. To se nestalo, takže váhám od dvou hvězdiček ke čtyřem. Dvě by byly urážkou pro skvělý Rickmanův výkon, čtyři nemohu dát už jen kvůli tomu scénáři. Trojka, to bude alibistické řešení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si dala Alana Rickmana do své topky nejoblíbenějších herců a po dnešním zážitku se Snow cace svého rozhodnutí vůbec nelituji. V roli Alexe předvedl ve své tváři celou škálu emocí a to nemluvím o jeho nádherně modulovaném hlasu. Když se smál, smála jsem se s ním, když byl smutný, sdílela jsem ten smutek také s ním. Dokonalý herecký výkon a já vůbec nepochybuji o tom, že mu byla tahle role šitá na tělo. Současně s ním se zaskvěla i Sigourney Weaver a i když nevím do jaké míry hrála autistku věrohodně, bylo téměř fascinující sledovat, jak se do své role ponořila. A pokud pominu pár neuvěřitelných náhod a souvislostí, tak mě tenhle film o vině, smutku, osamělosti, ale i zvláštního přátelství a naděje moc potěšil. A dejte si poradit od Lindy jak se hraje scrable :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Angela Pell uviedla na tlačovej konferencii počas konania Berlinale, že písala úlohu Alexa Hughesa na telo Alanovi Rickmanovi. Dokonca meno postavy v scenári bolo "Alan", ale Rickman, navrhol zmenu na Alex. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)
  • Alan Rickman ihneď po prečítaní scenára navrhol do úlohy Lindy Sigourney Weaver a ihneď jej aj telefonoval s pocitom, že rola jej sadne priamo na telo. (Smok)

Reklama

Reklama