Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pakárna je černohumorný animovaný seriál. 13 patnáctiminutových satirických příběhů je určeno mladým lidem ve věku 14-99 let.

Hlavními hrdiny je čtveřice teenagerů - Intoš, Drsan, Synáček a Bohouš Mekota. Ti docházejí do školy, kterou řídí Ředitel Hnízdo - odborník vyslaný americkou Nadací pro podporu primitivních národů ve střední Evropě. Jeho úkolem je pozvednout nám tady všem - tedy i vám - bojovou a pracovní morálku.

Druhou linku tvoří rodina Bohouše Mekoty - nezaměstnaný Otec, hodná Máma a Dědeček - milovník starých časů.

Technologie:  Seriál je vyráběn technologií ploškové počítačové animace pomocí software Maya a Animo. Jednotlivé plošky a pozadí jsou ručně kreslené, poté nascanované do počítače a vykolorované softwarem Animo. Posléze jsou přeneseny do software Maya, kde je z nich vytvořena plně hybná „plošková loutka“ s virtuální kostřičkou, které následně tým animátorů vdechne život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

nudla 

všechny recenze uživatele

"Proč se bát zítřků? Třeba žádné nepřijdou!" Mám to zkouknuté už několikrát a stále mě to baví. Je jasné, že to nikdo nemyslel vážně, proto to neberu vážně ani já. Když se nad to dokážete dejme tomu povznést, tak si to neskutečně užijete. Ne že by to bylo nacpané vynikajícíma hláškama, ale najde se jich tam poměrně dost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus. Pokus o humorný animovaný seriál, který ale vůbec není humorný, takže zůstává jen animovaný... Hvězdičku dávám za úsilí animátorů a za to, že si jako ústřední píseň seriálu tvůrci vybrali píseň Ozajstný hip-hop a zviditelnili tak litvínovského barda Xaviera Baumaxu... Buránci... ()

Reklama

T.O.M. 

všechny recenze uživatele

Pakárnaje velmi trefný seriál o mládeži zasazený do prostředí divokých transformačních 90. let. Je otázka, jak na něj budou reagovat mladší generace diváků, kteří tuto dobu nezažili a realita, v které se seriál odehrává jim tak bude dost cizí a nesrozumitelná. V tom měl seriál jisté zpoždění již v době vzniku, protože vznikl až v roce 2006, tedy nějakých 10-15 let po té době - tehdy ale cílová skupina náctiletých diváků už jen částečně pamatovala svět devatesátých let. Problémy mladých ale jinak budou stále stejné. Myslím, že je to i docela dobrá pomůcka pro výuku českých reálií let devadesátých a ilustraci toho, kam jsme se posunuli:-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jsem byl přesná cílovka a na tenhle seriál jsem se dost těšil. Hlavně proto, že jsem čekal nějakou inspiraci pro dělání debilit na gymplu. Bohužel jsem se ale dočkal nudného a extrémně nevtipného braku, který posloužil tak možná jako odstrašující příklad, jak to na nějaké škole může vypadat. O příšerné animaci není potřeba mluvit. 10% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tolik opadů pro tak svěží dílko?? Sice jsem počítal, že Pakárna bude hodně rozporuplně vnímána, ale takový odstřel jsem věru nečekal. Seriál sází hlavně na akceptování jeho "stupidní stylizace" a velmi primitivní animace. Pod tím vším se však skrývá spousta podařených vtipů a neučesaného humoru. Navíc o dabing se postarala hodně podařená sestava. Pro mě je Pakárna s Pytlíkovem velkým příslibem do budoucna, co se týká tohodle druhu pořadů, ale bohužel pro většinu populace to neplatí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama