Reklama

Reklama

Nepříjemná pravda

  • USA An Inconvenient Truth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní. Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000 přesměroval kormidlo svého života vstříc záchraně planety před nezvratnými změnami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechci problematiku globálního oteplování nijak zlehčovat, ale tohle byla pouze slušně představená prezentace, jíž dodaly na účinnosti smutné oči bývalého budoucího prezidenta USA Ala Gora. Některé jeho myšlenky stálo za to slyšet, některé zavánějí výstavní demagogií, ale závěrečný americký patriotismus ve mně vyvolal nervově řízený, koordinovaný reflex, při kterém je obsah žaludku evakuován ústním otvorem ven a nedovolil mi jít s hodnocením výše. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument, prinúti zamyslieť sa, a aj z toho najväčšieho optimistu na tieto témy sa po jeho zhliadnutí stane zatvrdlý skeptik. Pravdivá, znepokojivá a škandalózna výpoveď o prichádzajúcich hrozbách našej planéty, množstvo faktov, štúdií, grafov k otázke globálneho otepľovania a k tomu úžasný prejav Al Gorea. Dlho som nevedel zaspať. 100%. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Řekněte svým rodičům, ať neničí svět, ve kterém budete žít!" Závěrečné Alovy rady si rozhodně vezmu za své, zejména tu s užíváním hybridního automobilu, ale to je asi tak všechno. Tohle byl zkrátka jen jeden pohled na globální oteplování, druhá strana má názor zcela odlišný a můj zcela amatérský pohled na problém očekává skutečnost někde na poměru Al vs. Václav = 62% ku 38%. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda? Je to pouhý kecal, který neví o čem mluví. Prolínat to příběhy z dětství a o tom, jak mu umřela matka. To udělám i já bombu z toho, že jsem blbá kráva. Jak tohle mu ti lidi můžou žrát? Vy ano, což je příšerné! Já jsem se celou dobu smála a měla prupovídky během celé kino projekce. Protože mě to přišlo tak absurdní a tak trapné. Hlavně, že pán držitel Nobelovy ceny má pěkný vysokozdvižní vozík, velkou plazmovou televizi (několik) a rád jezdím Bavorákem! Jedna hvězda, za to pobavení! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ som videl iba druhú polovicu dokumentu, ale na základe množstva informácií a stavbe filmu si myslím, že ho môžem hodnotiť a komentovať. Al Gore nám predkladá obrovské množstvo grafov, kde neuvádza ich zdroj, v jednej strihovej pasáži ukáže Gándiho, berlínsky múr a Nelsona Mandelu, ktorý majú z ekológiou pramálo spoločné aby nám povedal, že aký je ľudský duch silný, grafické vizualizácie ako by to vyzeralo s našimi mestami po roztavení ľadovcov atď. V jeho dokumente je potom rovnako ťažké si vybrať informácie, ktorým sa dá bez pochýb veriť, ako ich vybrať z množstva "overených" vedeckých štúdií. Ak je fakt, že každá vedecká štúdia z približne tisícky uznáva, že za globálne oteplovanie môže človek, tak si Gore týmto mierne populistickým dokumentom podráža nohy a mal by sa viac sústrediť na jednu tému, ktorú by prednášal podrobnejšie a tým pádom dôveryhodnejšie (možno jeho prednášky také sú). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Al Gore sa venuje ekológii už 20 rokov a samozrejme tieto poznatky využil aj v dokumente. (Greenpeacak)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama