Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Recenze (779)

Filmpub.cz (Petr Trella)

"Srdce by možná chtělo dát i vyšší hodnocení, ale rozum nakonec velí přihlédnout k nižšímu. Terabithia je přece jen hodně předvídatelná, ničím nevybočuje a na závěr vlastně i klasicky moralizuje a poučuje, ačkoli tentokrát docela přijatelně a nikterak vlezle. To však neznamená, že bych vás chtěl…"

Filmweb.cz (Aleš Harazim)

"Dětským hercům lze jen stěží uvěřit, že je jim jedenáct let. Už jen kvůli těm chytrým dialogům, které pronášejí. Jenže mladší herci by rozhodně nedokázali uhrát tak složité role jakými jsou Jess a Leslie. Josh Hutcherson je pokorně umírněný, neustále okolím rozpolcený v tom, zda má unikat do svého…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Mimo klasický televízny formát posúva snímku aj osud hlavnej hrdinky. Naopak, český dabing vracia zážitok z Terabithie tvrdo do reality. Tak zlý, castingovo aj režisérsky „odfláknutý“ kus, je až hanba počúvať. Dokonca som mal pocit, že niektoré detské party sú nahovorené vyslovene dospelými hlasmi…" více

MovieZone.cz (Matěj Svoboda)

"Most do říše Terabithia má všechno. Je zábavný, nápaditý, nechybí v něm závěrečné poučení a v některých momentech je až překvapivě emocionálně silný. Bohužel slabší prostřední část a některá klišé sráží výsledné hodnocení na sedmičku, kterou můžete vidět pod recenzí. Vězte ale, že to je sakra silná…" více

Rozhlas.cz (Jakub Leníček)

"Most do země Terabithia je překvapivě povedený a neokázalý snímek pro mladší diváky, kterému se podařilo vyhnout se infantilitě i tolik užívanému pozlátku. Rozhodně neuděláte chybu, když se na něj vypravíte. V pasážích filmu, kdy Jesse a Leslie objevují své království, se dostanou ke slovu i…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Most do země Terabithia je po všech stránkách naivním snímečkem, má však velkou šanci oslovit duši dítěte (byť autentičnost anglicky mluveného filmu setřel tuctový český dabing). A to je v záplavě technicky precizních, ale chladných velkofilmů vcelku výjimečná událost. Debutující Gabor Csupo (je…"

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama