Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve většině rolí Hugha Granta bych raději viděl někoho jiného, ale Music and Lyrics jsou výjimkou. Grant jako vyhaslá popová hvězda nemá chybu, stejně jako jeho suše troušené sarkastické hlášky. Navíc mi dokonale sedl do dvojice s Drew Barrymore jako sympaticky svéráznou Sophií. Dokonalý "osmdesátkový" videoklip k "Pop! Goes my heart a chytlavá Way Back Into Love, několik vypilovaných slovních přestřelek a spousta vydařených momentů, které pobavily, stačí, aby byly všechny drobné nedostatky odloženy jako nepodstatné. Music and Lyrics je zkrátka úsměvná romantická komedie, která se nesnaží příliš experimentovat, ale tradiční historku podává s nadhledem, sympatickým humorem a velmi dobrým zasazením do kulis šoubyznysu, ze kterého si tu neustále utahuje. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se drží žánrového vzoru zuby nehty, ale neurazí, pobaví a celkem dobře se na ní kouká. Největším problémem je, že mezi Hughem a Drew to skoro vůbec nejiskří - docela zásadní fakt pro romantickou komedii. Navíc Hugh neumí moc zpívat, takže v roli hudební hvězdy, i když vyhaslé, nepůsobí zrovna věrohodně (při nahrávání proma ho Drew spolehlivě přezpívá...). ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Grantovy pop tanečky jsou naprosto boží!!!!!! Mám rád osmdesátá léta a z nich jeho vyhaslá hvězda pochází, takže jsem se docela i bavil (úvodní klip fakt super). Drew mám taky docela rád, takže za shlédnutí ten film stojí, občas se člověk i zasměje, občas zavzpomíná..... Grantovi tyhle role prostě sedí, zezačátku jsem ho pro ně nesnášel, ale postupem času mi začali připadat zábavné, Drew je sice možná ve své roli zbytečně moc rozpačitá, ale sedne jim to spolu. Ale nejzábavnější z celého filmu je Cora, moderní a současná popstar, superhvězda, která nic neumí, všechno za ní udělá někdo jinej, snaší se být duševně nad věcí, její texty jsou opravdu nacpány duchaplností a jediné co chce je tančit a všichni se s ní můžou posadit na prdel.... To i ty vyhaslé hvězdičky z 80 let se snažili víc.... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Typicky sladká romantika, která z talíře plného klišé hltá plnými doušky a funguje mnohem lépe první 2/3 filmu, kdy se střílí jedna vtipná hláška za druhou, než v závěru, kdy vše směřuje k dojemnému konci. I přes všechny vady je to ale velice příjemná a hlavně svižná zábava, ve které oslní jak Hugh Grant svými tanečními a ústními kreacemi, tak rozkošná Drew Barrymore v další diblíkovské roli. Ale co si budeme povídat, nejlepší je stejně ten klip z osmdesátek. :) 7/10 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, jak film začal, když sem viděla Granta jako ulízlího frajírka, kterej neumí moc zpívat a má komické pohyby, mě rozesmálo a řekla sem si, tohle bude fajn film. A opravdu mě od začátku mile doprovázel do dění mezi touto dvojcí, která byla podle mě dokonalá. Drew to tady nesmírně slušelo a mimochodem řekl byste někdo, že Grantovi je už tolik let? Ani nápad... Byly tam vtipné momenty, romantické chvilky a hlavně gesta a pohyby Granta, který mě rozesmávaly. Titulní píseň je prostě nádherná a jelikož jsem ji znala už dřív, tak mě bavilo poslouchat, jak vzniká. Cora byla celkem povrchní bloncka, takže mě nakonec potěšilo, že písnička vypadala tak jak má. Ani vteřinu jsem se nenudila, bylo to příjemná a upřímná komedie, pro nudné chvilky, která zvedne náladu a přitom dojme, protože ten konec byl úžasný a koncert ještě přidával na atmosféře. Takže pro mě rozhodně ne zklamání, ale spíš překvapení, že Grant už nenudí svým obličejem a že tahle dvojce mi vyloženě sedla! Nj, prostě romantika :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Grantovým (Alex Fletcher) učitelem zpěvu byl Martin Fry z anglické popové skupiny ABC, která byla na vrcholu popularity v osmdesátých letech. (imro)
  • Fletcherův manažer v rozhovoru s Alexem (Hugh Grant) zmíní comeback skutečné skupiny Tears for Fears, který však proběhl o tři roky dříve (v roce 2004, kdy vyšlo comebackové album s názvem „Everybody Loves a Happy Ending“). Tento film je z roku 2007, kdy jeden z členů Tears for Fears, zpěvák a baskytarista Curt Smith, již pracoval na svém třetím sólovém albu „Halfway, Pleased“ (2008). (no2)

Reklama

Reklama