Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Záhada u půdy (S10E16)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1981, 13 min

Obsahy(1)

Není vražda jako vražda... Rodina se vrací domů a syn Lukáš (L. Bech) upozorňuje, že z půdy jde nějaký zápach. Otec (V. Hašek) tam objeví „mrtvolu" a zavolá policisty. Jenže muž (V. Sloup) je živý! Navštívil totiž sousedy, kteří nebyli doma, a při čekání usnul... (Česká televize)

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani vtipné, ani napínavé, prostě nic. Omáčka bez chuti a bez příloh. Otázkou tak zůstává, zda Bakaláři hledali příběh jakýkoli anebo prostě neměli dost zajímavých. Jinak totiž marně hledám důvod natočení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toho léta bylo takové vedro, až syrečky zapáchaly jako...jako...mrtvola. A ejhle, jedna taková "mrtvola" se povalovala u půdy, až se z ní vyklubal bodrý Václav Sloup. Určitě se nejedná o žádný scenáristický zázrak. Rodinka, co na mrtvého zavolá příslušníka s kriminalistickým týmem, není nijak zajímavá. Jistě, je znát, že byla pokrokového smýšlení, neb nepříjemný odér, co se od půdy linul, jí něco připomínal, jinak ničím nevynikala. Hašek, Hadrbolcová a Bech mohli být vzorem ostatním socialistickým okopům. A střelou ze zastávky trefili syreček. Pointa je typicky poplatná době, je možné, že toho roku nebyly k sehnání syrečky. Tudíž se po zjištění, co skrývala taška pana Kadlece za obsah, všichni protirežimně zaradovali. Rodina až do 89 měla přísun pálenky a syrečků, navíc získala kamaráda, který nepráská. Ano, povídka je natočena tak, že je uvěřitelná. Jenže její obsah už není tak velkolepý, abych hodnotil závratně. V podstatě poměrně zatuchlé syrečky. 4/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záhada u půdy znamená, že se tam valí vožralej Václav Sloup, kterej tam usnul a zpočátku je považován za mrtvolu, protože syrečky co má v brašně, smrdí ostošest. Jééé, to je ale sranda! Tohle nezachrání ani létající Čestmír. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším problémem této povídky je, že v obsahu je prozrazeno opět téměř vše. Jediné, co nevíme, je zdroj zápachu. Bohužel, obsah jsem si přečetl předem, jinak bych se snad i bavil. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vidím v programu mnou dosud neviděný díl Bakalářů rozšíří se mi zorničky, tep se zvýší na maximum a jsem plna očekávání věcí nadcházejících... Jenže pak přijde nějaká takováhle blbost a je to v háji. Holt, z ho*na bič neupleteš, takže ani slušní herci nic víc z tak slaboučké zápletky vypotit nemohli. ()

Reklama

Reklama