Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Alexandre Aja

Recenze (739)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych tu mohl napsat to samé, co u Hor které mají oči. Aja opět dokonale manipuluje s divákem, buduje strašidelnou atmosféru a dokazuje, že je vážně talent. Bohužel má protentokrát k dispozici o třídu horší scénář. Zrcadla dají vzpomenout na Kruh i Nenávist a ke konci i na Predátora. Děj je vcelku originální, styl vyprávění už bohužel ne, a tak se dočkáme spousty otřepaných klišé. Herci taky nejsou moc dobří. Sutherland chodí tam a zpátky, tváří se vyjukaně ale snaha o charakterní herectví mu moc nevychází. Ještě hůř je na tom jeho (zcela nevhodně obsazená) filmová manželka Paula Patton, která díky svému vyzývavému zevnějšku působí jako pěst na oko. Zrcadla dokáží vystrašit a mnohdy ukazují, co člověk (divák) nechce vidět. Po skončení ale následuje to samé co u Hor... (viz. můj komentář) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem už na film jednou koukal, ale veškeré informace z něj jsem již dávno zapomněl. Rozhodl jsem se proto pro opětovné shlédnutí během svého dokonalého hororového týdne. Přestože si dílo pamatuji o mnoho strašidelnější, zklamán jsem rozhodně nebyl, neboť je zde mnoho děsivých a nějakým způsobem nepříjemných scén z nichž bych vypíchnul především scénu ve vaně. Nutno dodat, že Sutherland film dosti táhne a vybavuji si, že dvojka bez něj už nebyla vůbec taková. Každopádně příběh šlape jako hodinky a díky všestranosti snímku si zde každý hororvý fanoušek najde to své. 80% ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

No já čumim jak blázen... KONEČNĚ se amíkům povedl horor, jak se patří ( už jsem začínal věřit jen ve španělské výtvory ). Jojo... všichni víme jak dopadla '' nedávná '' vlna remaků zpracovaná kolegy z USA a o to víc musim smeknout před timhle dílem. K mému překvapení mi ani nescházel Ivan Trojan, coby dabér Kiefera - neumim to vysvětlit ( dabing z duše nenávidim :), ale už od dob 24-ky ho nemůžu slyšet jinak - čest takovým vyjímkám.. Určitě jsem se na srorriM nedíval naposledy.. 90%. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

70%. Bez posledních dvaceti minut jasný 4*. Aja je narozdíl od jiných patlalů režisér co zvládá práci s atmosférou i prostorem před kamerou. S výborným Kieferem přebíjí nic moc scénář a debilní finále (kromě poslední minutky). A konečně dokazuje, že to umí i bez krvavých jatek. Dialogy zatahují za uši, některé situace lehce k pousmání, ale většina času napětí a příjemné mrazení za krkem. A jedno klišé na konec - Zrcadla už i mě přesvědčily, že jestli se Aja někdy dostane k opravdu dobrému scénáři, tak by mohl natočit pecku srovnatelnou s klasikami žánru. P.S. Skvělá hudba ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, ve kterém se Kiefer Sutherland musí postavit zlu skrytému za zrcadly. Absolutně nenápaditý scénář a příliš dlouhá stopáž jsou pro film velmi zásadní problém a i když se režisér Alexandre Aja snaží a servíruje před diváka pár hodně dobře natočených a někdy i poměrně dost drsných scén, do nadprůměru film nedotlačil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 66. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Alexandre Aja je rodilým francouzem, a tak se občas na place stávalo, že se pozapomněl a začal mluvit svou rodnou řečí, čož někdy dělalo vrásky natáčecímu týmu. (Rodriguez)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, většina pak v nedostavěné Akademii věd Nicolae Ceausescu v Bukurešti. (KucC)

Reklama

Reklama