Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Nizozemí a je zobrazen ze tří rovin: První je z pohledu nájemného vraha Park Yi (Woo-sung Jung), který se zamiloval do malířky Hye-young (Ji-hyun Jun), ale nechce se jí vyznat z citů právě proto, že je zabiják, tak jí alespoň nosí každý den tajně sedmikrásky, které má strašně ráda. Druhý pohled je ze strany právě Hye-young, která maluje portréty na náměstí a stále chce zjistit, kdo jí nosí ty sedmikrásky. Jednoho dne se objeví policista Interpolu Jeong Woo (Sung-jae Lee), který se nechá od ní nakreslit a má u sebe právě ty sedmikrásky, ona se domnívá, že on je právě ten tajemný ctitel a tak se do něj zamiluje. Třetí pohled je policisty Jeong Woo, který využil pouliční malířky, jen jako krytí při sledovačce, jenže jak se postupně začal scházet s Hye-young, tak se do ní zamiloval. Jenže vše se nějak zkomplikuje a Hye-young je postřelena při přestřelce a přijde o hlas. Policista je odvolán zpět do Koreje a na scénu se opět vrací zabiják. Jestli vše dopadne dobře? No to se nechte překvapit. (c.tucker)

(více)

Recenze (131)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem trochu strach z toho, že se film odehrává v Holandsku. Teď jsem šťastná, že se film odehrával právě tam. Ten způsob podání, hudba a krajina tvoří dohromady úžasnou kombinaci. Vše do sebe hezky zapadá a přesto to není přehrané. Má to svoje prvky a jednotlivé příběhy se zajímavě proplétají. I přes to, že se jedná o tragický snímek, bylo to jako pohlazení. A k tomu navíc to herecké obsazení! Za film jako celek a hlavně za srdcervoucí konec dávám 5*. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dramata zásadně nevyhledávám kvůli "rozplizlosti" děje, Daisy byl film z jiného soudku - vyhlédl jsem si ho kvůli tomu, že je mj. akční, a kvůli vysokému hodnocení. První polovina byla velmi dobrá - přestože neměla spád, byla poutavá. Pak přišla --pro mě-- trochu zmatené fáze, kdy jsem se začínal nudit a obával se, co přijde. Asi jsem idealista, protože jsem čekal vývoj ve stylu happy-endu, a co přišlo, mě celkem zamrazilo a v mých očích celý snímek shodilo. Naštěstí konec vše objasnil, takže můžu s klidným srdcem říct, že takhle nějak by mělo vypadat romantické drama (s trochou akce navíc). 70% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý příběh, v některých momentech jsem byl naprosto bez dechu, pár momentů je hodně dojemných a bezprostředních. Jin-hyeon Jeon podala skvělý výkon je fascinující se na ní dívat. Nečekal bych, že mě tolik zaujme ve své podstatě jednoduchý příběh, nicméně sešla se velmi slušná kombinace drama a akce. Perfektní audiostopa ze symfonické hudby(jakby také ne , když autorem je machr Shigeru Umebayashi), která vás přiková do křesla a přesně se do všech scén hodí. Vymazlená vizuální stránka plná nápadů, jak pracovat s barvami, černobílými sekvencemi, filtry, střihem, prostředím. Vůbec lokace holandského města je velkým plus filmu a dodává mu zvláštní atmosféru. Herecké výkony hlavní mužské dvojice jsou také velmi dobré. Shlédnuta normální verze, snad se někdy dostanu k directors cut. Update: tak jsem shlédl na dvd directors cut a je to moc povedené, téměř čtvrthodina záběrů navíc nic nezkazila, naopak vylepšila. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Excelentní příběh, atmosféra, herci i celková technická stránka filmu, ze který nejvíc vyčnívá úžasná kamera a vizuální dojem, tady neni moc co řešit, korejci maj na tyhle filmy prostě talent a dokážou s nima skvěle pracovat a přinutit diváka, aby to fakt se zaujetím sledoval od začátku až do konce. Jinak pro pořádek shlédnuta Normální verze ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. Upozorňuji, že jsem měl možnost vidět a hodnotím pouze DIRECTORS CUT VERZI. | | Fantasticky natočená romantizující podívaná s pitomoučkým a kýčovitým příběhem. Výsledný produkt od tvůrce Volavky se scénářem korejského guru romantického žánru je tak složitým zklamáním. Audio vizuálně je snímek naprosto úžasný – hudba, střih, ale zvláště kamerová práce dua Wai Keung Lau, Man-Ching Ng je excelentní a snadno by se dala použít jako studijní materiál - často se mění úhel záběru, švenky, oblety, podhledy, různé filtry a vůbec, vše je velmi dynamické a pestré. Škoda, že takovou pestrost nemá už důraz na příběh, který je režisérem roztahaný do tří linii, které postupně zaplétá dohromady a jednotlivé scénky samoúčelně natahuje na mnoho minut. Poslední třetina už jela v obvyklejších kolejích, polohu kriminálního dramatu zvládá Lau mnohem lépe a zvedá vše do lehčího nadprůměru. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natáčaný v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, Haarleme a Epene. (ChArLeNe)
  • Čas prvního setkání Hye-young (Gianna Jun) a Jeong Woo (Sung-jae Lee) je 4:15. Datum zahájení výstavy Hye-young je 15.4. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama