Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo očekával od prvního českého 3D animovaného filmu vytvořeného malou skupinkou lidí za malé množství oběživa, dílo světové úrovně, se zcela samozřejmě tohoto "štěstí" nedočkal. Pravdou je, že tento snímek je, i přes několikaletou snahu jeho tvůrců, spíše podprůměrný. Na druhou stranu je však třeba říct také to, že jeho hodnocení prakticky nemůže být objektivní, protože jej není s čím porovnat. Mě osobně se animace starobylého stověžatého města a postav celkem líbí, i když možná vypadá zastarale. Některé scény jsou výborné a dokonce i některé vtipné situace se dost povedly. Zkrátka, napoprvé to není zase tak špatné. 50% ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Asi dobrý nápad a plno práce, ale celkem to vyšlo vniveč. Je to takové divné, postavy dost nesympaticé, kostrbatý příběh a celkem nic neříkající animák. Výborný je akorát dabing, takže 2* jednu za dabing a druhou za snahu, ale na jedno podívání to stačí ... Promarněná příležitost, dobrý nápad - nepovedené provedení. A jako většina uživatelů jsem nepochopil pro koho to bylo vlastně točené, děti se moc nezasmáli(určité věci i nechápali) a dospělí se nudili. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponořil jsem se do příběhu Kuby a jeho ukecaného kozla a čekal jsem co z toho bude. Bohužel, slabota. Koza je nejen ukecaná, ještě je alkoholik a v neposlední řadě se chce z Kubou pářit (Ani nevím jak se tato úchylka jmenuje). A dialog? Praha je Praha, ale chlívek je chlívek.Chlapi, neposílejte mi na stavbu slepce!!! Já tedy slepec nejsem...animace je ubohá, dialog hrozný, příběh pokulhává a jediné co musím pochválit je kamera, která prolétá soukolím orloje, to je povedené, ale jediné co mně zaujalo. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak málo důstojnosti (o talentu a schopnostech ani nemluvím) musí v člověku být, aby uvedl v kině takový film? Tohle je ještě znatelně horší po technické i příběhové stránce, než kam před zhlédnutím sahala moje fantazie. Jeden z nejodpornějších produktů (nejen) naší kinematografie, který skutečně fyzicky vzbuzuje nechuť. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Režisér, scénárista a kameranam v jedné osobě, Jan Tománek, svůj film směle srovnává s americkými animovanými filmy a tvrdí, že za zlomek rozpočtu (30 milionů Kč) natočil minimálně stejně dobrý film, jako jsou ty od Pixaru. (duklak2)
  • Finální film se skládá z 117 648 ručně animovaných obrázků. (blitzer)
  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama