Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Používat při hodnocení filmu pouze přídavná jména je trochu na pytel, každopádně Kozí příběh je prostě hnusný. Tím nemyslím jen animaci (hnusná - po letech tuplem), nýbrž celkové ztvárnění postaviček (hnusné) i jejich rozpohybování (hnusné, s hnusně absentující fyzikou). Celý tenhle film je zhruba to samé, jako když vám batole vymaluje voskovkou stěnu v obýváku - pět vteřin se snažíte rozluštit, co to na té zdi je a pak máte chuť dát někomu do držky. Název sedí, páč KOZY jsou jedinou VÝRAZNOU věcí na scéně. Příběh přesnídávka s vitamínem WTF. Hvězda za hudbu, které dělá obskurní zbytek filmu ostudu. Meh. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Dobrému příběhu a snaživému dabingu podráží nohy předpotopní animace a absolutně nesympatické postavy, jak hlavní tak i vedlejší. Postavy vypadají jako deformované karikatury, jež umí jen hýbat pusou a kulit oči. Snímek vznikal pět let a o to je těžší poslat ho k šípku, nic jiného si bohužel nezaslouží. Nezachrání ho ani ta animovaná Máca s výstřihem od Dolly Buster. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Očekávání po množství zříravě jedovatých komentářů byla pochopitelně nízká, a tak mě výsledná podoba Tománkova dílka nezaskočila. Co k tomu říct, abych neopakoval výtky ostatních, když takový Tetsuo dokázal trefně pojmenovat všechny jeho slabiny a věnoval mu víc času a prostoru, než si ve skutečnosti zaslouží. Tohle prostě není film, ale průšvih. Na čistokrevný odpad to možná není, ale vzhledem k financím, které spolykal, jde svým způsobem o zločin, když z finančních důvodů nevznikají v českém prostředí projekty, které by si zasloužily spatřit světlo světa nesrovnatelně víc. Odpad je i za nehoráznou sebedůvěru, kterou tvůrčí tým sršel tam, kde by byla namístě zatraceně velká dávka sebereflexe. Celkový dojem: 15 % za výtvarné provedení. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)
  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)
  • Celkové diskové nároky filmu byly 9 TB, tedy 2000 plných DVD. (blitzer)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama