Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Robert Duvall a Thomas Haden Church v hlavní roli dojímavého a vysoce hodnoceného westernu. Příběh se odehrává v roce 1889, kdy se Print Ritter a jeho synovec stanou nechtěnými ochránci pěti zneužívaných a opuštěných čínských dívek. Ritterovy a Harterovy pokusy postarat se o dívky jsou komplikovány jejich úkolem - musejí dohnat stádo koní na místo určení a přitom se vyhnout bandě urputných protivníků, kteří chtějí dívky unést a naložit s nimi po svém. Ústřední roli v tomto filmu hraje westernová akce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tradiční grass movie western s ne zcela tradiční zápletkou. Stárnoucí kovboj v naprosto typickém podání R. Duvalla (ten chlap má všechny role stejné - lehký excentrik, co se věčně pochechtává, trousí moudra a přitom působí mírně roztržitě) se rozhodne lépe poznat synovce a tak spolu ženou přes USA stádo koní na prodej. Klasika. To by toho ovšem nesměl zasáhnout vůz naložený žlutým masem, vysloužilá ťápota + pár dalších souputníků. Hlavní hrdinové sice složili slib celibátu, jinak si však počínají velmi chlapsky: oponenty neváhají střílet, věšet, surově mlátit, odřezávat a odstřelovat jim různé tělesné součástky. Padouši to holt v žádném filmu nemají jednoduché. Nicméně v "Broken Trail" si tragické okamžiky prožije i kladná družina, byla jsem proto zvědavá, jaký bude bodycount v závěru. Hmm, trochu zklamání. Nespokojenost si dovoluji vyjádřit také s poněkud roztahaným tempem, tři hodiny jsou až moc, ALE (navzdory heroické snaze N@HA CYPNEMA udolat mě třemi sloními prdelemi upoutávek) NEUSNULA JSEM a to je rarita! Nadšená jsem byla z nádherných záběrů krajiny a celé té krásně nasnímané koňské romantiky. Pochválit musím český dabing. A teď odežeňte od monitorů nezletilce a prudérní důchodce, Phobia bude sprostě nadávat. Do hajzlu ucpaného, pochcaného, poblitého, posraného a nespláchnutého; může mi někdo vysvětlit, proč se dabují slovenské filmy a seriály, ovšem když vám ve filmu třetinu času kuňkají číňanky, titulků se nedočkáte?! Kdyby tam, kurrrrrrrrrrrrrrrva, zůstaly alespoň anglické, ale to ne! Budete koukat, třeba jak hlavní šikmoočka se slzami v očích vejrá na vycházející srpek měsíce, cosi přitom sveřepě ťingťoní a vy můžete hádat, jestli má měsíčky (nedostala měsíčky?), xmrti nenávidí Turky, znásilnili ji Měsíčňané nebo se jí hrubě nelíbí momentální tvar onoho satelitu Země. Občas se z gestikulace, mimiky a celkové situace dá vydedukovat, o čem si to žluté holky kvokají, někdy ani náhodou a to u jinak příjemného filmu vážně nasere a vřele za to nedík! 74% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako z dob Johna Waynea. Na jedné straně poctiví honáci, kteří sice působí nabručeně, ale srdce mají ze zlata a dámu v nesnázích nikdy nenechají na holičkách a na té druhé padouši až do morku kosti, kteří se přiživují na lidském neštěstí. Duvall tu pokračuje ve své roli z Krajiny střelců a v sedle mu to svědčí, stejně jako Churchovi role toho drsnějšího z obou kovbojů. Přestřelky mají celkem solidní úroveň, ačkoliv by jich mohlo být víc, exteriéry, jimiž se žene stádo koní, jsou nádherné a mile i úsměvně působí naprosto nevinná romantika. Takhle mě to baví. 80% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh natočený na základě skutečné události v čele s trojicí sympatických kovbojů a pěticí čínských dívek pod jejich ochranou. Děj je dekorovaný záběry na nádhernou přírodu a příjemnou hudbou, jež perfektně dotváří výsledný dojem z povedené řemeslné práce tvůrců tohoto snímku. Že se jedná o tv film mi vůbec nevadilo, sledoval jsem Prolomenou stezku docela s napětím, jak vše dopadne. I western se může obejít bez krve a divokých přestřelek, čímž ale nechci říct, že by se zde nestřílelo. Moje hodnocení je přesně mezi 4 a 5*, zaokrouhluji na vyšší cifru (Jestliže hodnocení nebude korespondovat s komentářem, tak jsem si je časem rozmyslel.), možná právě proto, že film je inspirován opravdovým příběhem. Zajímavost: Skladbička, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje Beautiful Dreamer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vdaka Cervenakovmu prirovnaniu k mojej srdcovke Krajina strelcov som to riskol, ale som sklamany. So strelcami to ma spolocne Duvalla v podobnej ulohe, ale zapletka, atmosfera a kvalita je o niekolko urovni horsia. Co ine cakat od nudneho rutinera Hilla. Vysledkom je tuctovy televizny western s charizmatickym Duvallom ale nie prilis zaujimavou zapletkou. 5/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pohodový televízny western, ktorý vyzerá ako pokračovanie Krajiny strelcov. Duvall tu hrá v podstate rovnakú postavu, akurát drsného Costnera po jeho boku vystriedal drsný Church. Pomerne netradičná zápletka, nádherné exteriéry, solídne prestrelky. Na druhej strane slabšia prepracovanosť niektorých postáv, čo pri takejto minutáži a pomalom rozprávaní zamrzí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V jednom z prvních supercelků je vidět televizní vysílač na horizontu, v prvních záběrech honáků se stádem zase elektrifikace. (Monte_404)
  • Skladba, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje „Beautiful Dreamer“. (cheyene)

Související novinky

Drsný svatý Rourke

Drsný svatý Rourke

05.01.2010

Jednou už si svatého zahrál, konkrétně Sv. Františka ve filmu z roku 1989. Role ve filmu St. Vincent bude „trochu“ jiná. Mickey Rourke si v kriminálním thrilleru zahraje nájemného vraha, který se v… (více)

Reklama

Reklama