Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Psema 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno zklamání. Od Donnieho jsem čekal víc než hezky stylizovanou rubanici bez nějakého zapamatováníhodného momentu. Dragon Tiger Gate mnou sice proplul bez problémů, ale po pár dnech si vzpomenu jen na vcelku fajn tréninkovou montáž a závěrečnou ultimate řežbu, kterou jsem sice vůbec nepochytal, ale bavil jsem se u ní jako malý kluk při sledování Pokémonů. Tj. náramně. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nesadlo. Je to vizuálne úchvatné a Donnieho snahu zachrániť česť klasického HK ačného filmu nemožno neoceniť (veď čo mu už iné zostáva, tomuto Poslednému Mohykánovi kung-fu žánru), ale snaživé napodobňovanie thajského drvenia kostí, kolenových úderov a iných vychutnávok á la Tony Yaa zostalo bohužiaľ na polceste. A teraz nemyslím v akčných scénach, ktoré sú výborné, ale v celkovej dejovej koncepcii. Tonymu totiž na jeho exhibície stačí načisto priamočiary príbeh (ukradli ste mi sošku Budhu a ja vám teraz všetkým rozkopem ksichty)... a funguje to! Tu onen priamy ťah na (dračiu) bránu chýba a tak dejovo nefunguje nič. Kombinácia modernej gangsterky a medzidimenzionálnej fantasy je nešťastná a nedáva vôbec žiadny zmysel (predstavte si mix Volavky a Mortal Kombatu a ste v obraze). Navyše je tu tradičný hongkongský neduh - maximálne nadupané akčné scény sú prekladané otravne dlhými pasážami, ktoré sú plné melanchólie (rozumej nudy), flashbackov (rozumej zbytočností) a akože psychologických dialógov (rozumej nezaujímavých žvástov). A ja už som vo veku, keď mi stupídny príbeh a postavy, ku ktorým zostanem po celý čas absolútne ľahostajný, dokážu pokaziť divácky zážitok, nech už je vizuál akokoľvek vymaznaný. ;-) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Komiksové prevedenie Dragon Tiger Gate!Príbehovo veľmi chaotické,možno nezvládnute(vzhľadom na komix to chápem),avšak digitálne nabušené dielo..!Atmosfericko-vizuálna zvrátenosť,ktorej nechýba myšlienka.Moja prvotina od Wilsona Yipa,ktorá ma dostala!"Nahltal"som sa digitálnej techniky a umenia kung fu... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Milovníci bojových umění budou filmem zcela jistě potěšeni. Není se čemu divit. Po Saat po long další hongkongská pecka, jejíž bojové sekvence si budete chtít pouštět pořád dokola, neboť jsou, jak se obdivně říká, "kulervoucí". Možná to není vůči vůkolnímu ději fér, leč ten je, přiznejme si, jen většinou pouhým time outem, než se Donnie, Nicholas a peroxidový týpek s nunčaky opět rozhýbou a za doprovodu řízného soundtracku a hypercool vizuálních vychytávek rozmlátí co nejefektněji všem soupeřům huby napadrť. Komiksová stylizace, dotmava tónované filtry, zpomalovačky, zrychlovačky, dunění úderů a tříštěného zdiva... K čertu s prostinkou zápletkou - od mlátiček s Tonym Jaa a noirovém Saat po long tu konečně máme další film, po jehož konci si můžeme nadšeně zařvat: "Do háje!! To byl ale mazec!!!". 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na první pohled hloupoučká bojovka představuje jednu z nejvěrnějších adaptací komiksu za poslední roky. Každý, kdo četl asijské komiksy nebo viděl nějaké anime, bude ve spoustě záběrů poznávat typicky komiksovou stylizaci postav, scén a zobrazení pohybu. Tvůrci zachovali žánrem i předlohou předepisovanou patetičnost a naivitu. Nejvíce se však vyřádili při ztvárnění bombasticky nadsazených soubojů sehraných smetánkou současného bojového filmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Boxovací pytel vyrobený pro film měřil zhruba 8 stop na výšku a 5 stop na šířku a vážil 400 liber. Byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. (TomikZlesa)
  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno