Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci roku 2012 se nad Tokijskou oblastí objevila dvě vznášející se města Mulianů, bytostí zkráceně označovaných Mu, kteří se na první pohled od lidí nijak neliší a v dospělosti mají modrou krev. Prudkou vojenskou bitvu o Tokio mezi lidmi a Mu ukončili Muliané uzavřením celého Tokia do absolutní sférické bariéry zvenku připomínající Jupiter, uvnitř které běžel čas pětkrát pomaleji. Právě tato událost oddělila Ayato Kaminu od jeho milované spolužačky Haruky Mišimy, která zůstala vně bariéry.
V Tokiu je rok 2015 a všichni ve městě věří, že jsou jedinými přeživšími na Zemi. Sedmnáctiletý student Ayato Kamina však stále doufá, že svou lásku znovu potká, v čemž ho utvrzuje zvláštní, stále se opakující sen. Náhle dojde k nečekané vojenské invazi do Tokia. Ayato je zachráněn agentkou TERRA, která se představí jako Haruka Shitow a slíbí, že mu ukáže pravdu, a dostane chlapce vně poškozené bariéry, kde už je rok 2027. Tím se rozběhne řetězec podivných událostí, během nichž se Ayato synchronizuje s gigantickým bojovým robotem RahXephon, zjistí, že jeho matka má modrou krev, je unášen, vězněn, má být zabit a také sám zabíjí, dovídá se pravou identitu Haruky Shitow i sebe a skutečný účel RahXephon a sebe jako jeho vyvoleného instrumentátora... Intrikami, zbraněmi i technikami na hranici náboženské rituální magie se bojuje o přežití lidstva, o budoucnost Mu, o život a mír na Zemi a zejména o osobní zájmy zákulisních hráčů. Pro Ayata a jeho dávnou lásku je však tím nejdůležitějším naděje, že budou spolu. (bergenia)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sestříhaný seriál + plus pár doplněných scén, jiný začátek, jiný konec...teda pokud si správně pamatuji seriál. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vhodné jako takový volitelný bonus pro fanoušky seriálu. Jako samostatný film bez znalosti původního anime by mě to asi příliš nezaujalo. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento film krátce po seriálu a je to tak jak říká subjektiv, dosadí několik chybějíchích střípků, některé věci se odehrají jinak, ale pocit si to udrželo stejný. ()

Reklama

Reklama