Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase jsem opět narazil na film, kde korejáci namixovali dohromady xxx žánrů a povedlo se jim to na jedničku. Troška romantiky, více zabíjení, dramatu a melancholie a k tomu výborný němý hlavní hrdina. Kořením celého filmu jsou jeho myšlenky. Ty jeho monology fakt stojí za to. Vcelku hloupoučký a předvídatelný děj je díky tomu dosti zajímavý a člověk nemůže jinak než si hlavní postavu oblíbit. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zpočátku celkem slibně se tvářící záležitost, jež mě postupem času čím dál víc iritovala, a to především svými rádoby odlehčujícími prvky (policie...WTF?). Příběh byl navíc uměle nafouklý (celá linie s dítětem byla podle mě zbytečná) a ve druhé půli film naprosto ztratil tah a stala se z něj rozvleklá nuda. Čekal jsem to vážněji lazené a povšechně mnohem zajímavější. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Němý hrdina hovoří zásadně hlasem vypravěče a opakovaně je při tom zabíraný spíše v celcích a méně v detailech, jako by nadhled, který nad sebou jako glosátor sama sebe drží, přiblížení znemožňoval. Pouze v momentě, kdy čte prostitutka jeho báseň a přebírá tak hlas vypravěče, nám kamera může poskytnout hrdinovu tvář zblízka, a tím i pohnutky, které se v ní odrážejí. Aby tedy mohl film vyjádřit hlubší duševní rozpoložení němého, musí nejprve přepnout na jinou postavu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Typické korejské drama, které nemá s divákem žádné slitování. Mlčenlivý zabiják mi obrazně vrazil nůž přímo do srdce, budu na něj a na jeho melancholickou pouť obtížně zapomínat. Osobně mne nejvíce zaujalo časté prolínání žánrů, od akčního thrilleru přes komediální prvky až k romantickému melodramatu, skutečně považuji za umění všechny tyto styly zkombinovat tak, aby se filmař nedostál na hranici nechtěné parodie. Hodnotím ale jen slabšími čtyřmi hvězdičkami, jelikož nesmím zatajit, že existují filmy s podobným motivem, také korejské (např. Parkova trilogie o pomstě), které "예의 없는 것들" předčí ve všech možných ohledech. 70% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý příběh, vyprávějící osud jednoho němého chlapce, který se v mládí zamiluje do dívky, která mu pomohla. Postupem času, díky nedostatku peněz a s výbornými vlastnostmi v používání nožů se stane zabijákem, aby si mohl zaplatit léčbu, začal tak opět mluvit a mohl najít svou dětskou lásku. Celý film je i přes drsný příběh, pojat celkem odlehčeně a vtipně, to i díky tomu, že bezejmenný zabiják neumí mluvit a pouze se vyjadřuje přes své myšlenky. Výborný hudební doprovod a charismatičtí herci, hlavně Ha-kyun Shin a krásná Ji-hye Yun. 85 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama