Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční drama vypráví o jednom němém nájemném vrahovi (Ha-kyun Shin), kterému není nic svaté. Být vrahem je jeho parketa a je v tom hodně dobrý. Vraždění lidí si přímo užívá. Jednoho dne se v baru potkává se sympatickou dívkou a náhle se jeho styl života mění. (Kamca_)

Recenze (66)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Typické korejské drama, které nemá s divákem žádné slitování. Mlčenlivý zabiják mi obrazně vrazil nůž přímo do srdce, budu na něj a na jeho melancholickou pouť obtížně zapomínat. Osobně mne nejvíce zaujalo časté prolínání žánrů, od akčního thrilleru přes komediální prvky až k romantickému melodramatu, skutečně považuji za umění všechny tyto styly zkombinovat tak, aby se filmař nedostál na hranici nechtěné parodie. Hodnotím ale jen slabšími čtyřmi hvězdičkami, jelikož nesmím zatajit, že existují filmy s podobným motivem, také korejské (např. Parkova trilogie o pomstě), které "예의 없는 것들" předčí ve všech možných ohledech. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dva mrštní a sympatičtí hitmani, osudová žena, dítě, všudypřítomné melancholično a zážitek, při kterém jsem seděl od začátku do konce v křesle jako zařezaný, zároveň se pobavil u několika skvěle vypointovaných scén a přitom nepokrytě fandil nemluvnému Shin Ha-kyunovi ve výtečně zvládnuté roli zabijáka z rodu Renova Leona. Stylovka, pocitově mi tolik připomínající jeden z nejsilnějších filmů loňského roku, One Nite in Mongkok . ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Cheol-hie Park .. Už jsem myslel, že korejskému filmu došel dech - jenže tento excelentně zábavný, stylově drsný a srdceryvný snímek vyvedl z krátkodobého omylu. Tamní tvůrci (někteří) zkrátka pořád umí. Je to obvyklý mix několika žánrů, které ovšem do sebe krásně zapadají a navzájem se zvýrazňují. Samotný Ha-kyun Shin a jeho trefné monology nemají chybu a působí brilantně, jako nějaké speciální koření. Po dlouhé době 100%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mne tohle teda naprosto zklamalo. Vizuální orgie jak je u Korejců zvykem, pokoukáníčko výborný. Ale jinak je to fakt blbost. Tak strašně jsem se nudil, celou tu dlouhou stopáž. naprosto dětinskej příběh, trapnej, ubohej, nezajímavej ... kterej se kříží s mlátičkama, zabíjením, krví, probodáváním noži ... Děj o ničem, jakési drama němého dětinského gangstera, který to umí s nožem a nesympatické ženské a malýho kluka, který se na něj přilepí ... Úplně o ničem, nic mne tam nezaujalo a podstatu filmu jsem pochopil až na konci ... a jak jsem byl rád že je konec a bylo mi jedno, kdo to přežil a kdo ne. Ten film je prostě totálně naivně postavenej a nehledě na ztvárněný je to nebetyčná nuda a trapárna. Bohužel, tady to u mě Korejci projeli na plné čáře ... Většině lidem se to líbí, nechápu proč, mě prostě ne a už bych se na to nikdy nepodíval ... ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Víte, co je největší romantika? Když zabiják napíše básničku o tom, jak telátko saje mléko své matky v poli plném FORSYTHIÍ :) To ostatní, jako skvělé vyprávění němého vypravěče a jeho neméně skvělý herecký výkon, sem tam nějaká ta krvavá dýka a povlávání mulety, pár přitroubých korejských vtípků, tragická láska a tak vůbec, to už jen tak pro dokreslení. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama