Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh, dobre sa na to pozerá, navyše Water Horse bol pekne digitálne spravený. Dobrý vizuál a atmosféra. Vcelku zručne natočená rodinná fantasy dráma z vojnového obdobia na území Škótska. Po vyliahnutí z vajca to tvorcovia so svojou fantáziou prepískli, ale treba prižmúriť oči, predsa sa jedná o film pre mladšie publikum. Pár logických chýb, alebo fyzických nezrovnalostí v pohybe príšerky sa nájde, ale dá sa to prekusnúť. Neskôr, keď vyrastie pôsobí film o niečo reálnejšie. Vcelku je to dobrý film, ktorý si niekedy rád zopakujem. 73% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pokud je v jezeře nějaká příšera, měl by to svět vědět…. Velice milá ,,příšera“, zajímavá režie a prostředí, dobrý zvuk. Problém je, že se to brzy okouká. A příběh není nijak překvapivě vystavěný ani pro děti (alespoň ty moje). Odehrávají se zajímavé věci, to ano, ale jsou vyprávěny tak nezajímavě, až je mi to líto. Oni totiž obrázky krásné přírody neutáhnou film, který měl okouzlit krásným příběhem. Možná by příště tvůrci mohli zajít na obyčejné koupaliště, kde je příšer určitě víc a zajisté by to bylo i veselejší. Ale nejsem si jistý, jestli by to bylo pro děti. PŘÍBĚH*** HUMOR** AKCE** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná podíváná kombinující fantastiku a klasický rodinný "zvířátkovský" film s válečným dramatem. Nechybí mu humor (i když občas poněkud chtěný), napětí, ani něčekaně vážné momenty, vše propojeno překvapivě hladce a přirozeně. Tedy až na závěr, který až příliš zavání scénáristickým výpadkem zaplátovaným lacinou výpujčkou z Free Willi. K tomu solidní obsazení, působivé kulisy, zdařilé efekty i příjemný hudební podkres. Když už Nessie, tak tato je dobrou volbou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky pribeh o priatelstve medzi dietatom a nejakym zvieratkom. Som cielovka, ale tentokrat ma to nezaujalo. Ten chlapec mi pripadal nesympaticky a digitalne zvieratko mi bolo ukradnute a ziadne emocie vo mne nevyvolalo. Tym padom mi kvalitna technicka stranka a pekne prostredie bolo ukradnute a ja som sa pocas celeho filmu dost nudil. 4/10. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem zhlédl jaksi neplánovaně, proto jsem od něj ani nemohl nic čekat. A možná proto jsem byl nadmíru potěšen. Jistě, někdo za tímhle může vidět jen další z variací na Zachraňte Willyho! (chlapec a "zvířátko") a já taky nepopírám, že to tenhle film není. Nicméně taky není hloupý, patetický, imbecilní či nudný. Je to pěkný rodinný film, který útočí na ty správné divákovy pocity. Navíc jsou zde překrásné scenérie (Skotsko, Nový Zéland), takže je i na co koukat. Jak říkám, nevěděl jsem, o co jde, podle českého názvu jsem čekal nějakou stupidní komedii. A dostal jsem lepší drama, při kterém si zavzpomínáte na své první zvířátko… :-) 80 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Originální název The Water Horse je odkazem na zlomyslného vodního skřítka z keltské mytologie, který se přestrojoval v koně, aby nalákal své nic netušící oběti. Když na něj nešťastník jednou nasedl, stáhl ho s sebou dolů do jezera. (HappySmile)

Reklama

Reklama