Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Juho Kórejská romantická, fantasy rozprávka "Noc splnu" je jednoznačne o láske a spomienkách. To som pochopil jasne. Ale viacero vecí išlo úplne pomimo mňa, preto som po pár minútach stratil prehľad v deji a tým pádom aj hlbší záujem o samotný film. Ako príslušník európskeho etnika sa len ťažko môžem nadchnúť akýmsi svätým kameňom, nebeskými bytosťami, démonmi, medzinebom, teoriou znovuzrodenia, jazerom zrkadlenia, energiami Jin a čo ja viem ešte akými všeliakými somarinami. Na tomto filme oceňujem predovšetkým pôsobivú vizuálnu stránku. Dávam slabé tri hviezdičky. *** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že zrovna takoví mistři dramat a mezilidských vztáhů jako Korecji dokáží vytvořit něco tak nudného a emocionálně a relačně prázdného. I když se příběh snaží vypadat maximálně epicky, zvolená forma vyprávění je naopak zbytečně komorní, čehož bohužel režisér nedokáže využít ve svůj prospěch, ale naopak neumí dát vyniknout zajímavějším charakterům a u spousty z nich (především těch záporných) vůbec neosvětluje motivace jejich chování. Dokonce i obvykle nejsilnější stránka wu-xia filmů, tedy souboje, nejsou schopny nabídnout nic výraznějšího a choreograficky nezajímavé potyčky utápí v křečovitém střihu. Z toho co nám zbývá drží film v mezích průměru především nádherná vizuální stylizace, která i přes svůj nevyužitý potenciál působí velice pozitivním dojmem a také záverečná bitva hrdina vs. armáda temnot, která ale přichází bohužel až příliš pozdě. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kurňa, to byl ale paranormálně romantický doják ve fantastickém vizuálně přebujelém hávu. Ona miluje jeho, on ji však nechce, protože už dlouho miluje jinou ženu, která je mrtvá a vůbec nic si nepamatuje. Jako po vizuální a estetické stránce velmi poutavé, romantiky na mě bylo trochu moc, i když v těchto filmech mi to nějak nevadí, souboje tak nějak ušly (i když více než souboje to byla přehlídka digitálních triků). Ale jo, taková pohádka pro dospělé. Docela mě zaujala hudba, je to první případ, kdy jsem odhalil nějaký styl skladatele, protože jsem si celou dobu říkal, že to musí být ten samý, co složil geniální hudbu pro Casshern. A teď koukám, a je to on. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Vizuálně to bylo moc pěkně udělané. To, že se příběh odehrává v mezinebi, umožnilo tvůrcům použít spoustu fantaskních prvků, které by jinak působily kýčovitě. Na akční scény byla jedna radost se dívat. A taky to nepostrádalo jistou poetiku. Ale něco mi tam malinko chybělo oproti podobným filmům - asi taková ta přesnost a ladnost, která zde nebyla úplně na té úrovni, kterou bych očekávala. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka v lehce temném odstínu. Vizuálně je to naprosto perfektní na pět hvězd, výrazná výtvarná stylizace, nádherná výprava, kostými, exteriéry. Překrásné scenérie, kompozice scén, vychytané wuxia souboje. Sympatické hlavní duo, zejména Jung Woo-sung je můj oblíbenec a jeho charisma vždy podlehnu. Příběh je zasazen do zajímavého prostředí a námět není vůbec špatný, jenže k čemu je ta částečná originalita, když emočně to na mě tak nějak nepůsobí většinu času. Což je škoda, protože potenciál na skvělý film tu byl. Hudba se hodí do scén a patří k velmi povedeným ost, Shiro Sagisu se u mě stává čím dál oblíbenějším skladatelem po ost Musa a Casshern opět na plné čáře zabodoval. The Restless je dobrý žánrový film rozhodně ano, příznivci wuxia žánru a fantasy pohádek nebudou litovat. I přes objektivní nedostatky mě to celkem strhlo, pro reprízu si pořídím dvd. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama