Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Dito Montiel nás provází prostřednictvím filmu svými zážitky z ne zrovna radostného dospívání v newyorské čtvrti Queens. Kvalitní herecké obsazení, které se jen tak nevidí a kterému vyložene vévodí v roli mladého Dita mladý Shia LaBeouf. Realisticky ztvárněný život v osmdesátých letech, špinavé ulice a rvačky na denním pořádku jsou hlavními atributy tohoto snímku, kterému místy bohužel dochází dech. Každopádně díky spoustě známých i méně známých tváří rozhodně film stojí za vidění. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Reziser se v tomto dramatu snazi ukaz pohled na svuj osobni pribeh z drsneho prostredi newyorske ctvrti Queens, kde vyrustal a kam je nucen se jako dospely vratit. Vyporadat se s chmurnou minulosti v pritomnem case je nekdy nerozlousknutelny orisek. Podobnych pribehu se v Hollywoodu vali stovky. Tentokrat mel nekdo stesti a i mozna trosku vic, ze mu bylo doprano si svuj snovy projekt uskutecnit. 50% ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebralo a těch vulgarismů bylo až zbytečně moc. Postupně jsem se do příběhu ale dokázal vžít a od druhé poloviny mě to i začalo bavit. Samozřejmě linie z minulosti byla určitě zajímavější. Nejvíce mě bavili scény s Chazzem Palminterim, který hraje opět "chlapa, kterej doma velí". Za zmínku určitě stojí výborný songy včele s New York Groove. A PS - dostat doživotí za tento čin mi přijde dost drsný, nebýt to chudinské dítě ale zbohatlické z Manhattanu, s největší pravděpodobností by se ani před soud nedostal. Zkrátka spravedlnost pro všechny. PPS - tím samozřejmě nechci snižovat Antoniův skutek, který si vězení zaslouží, ale doživotí a v tolika letech? ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pustit i film Průvodce k rozpoznání tvých svatých je asi takový zážitek, jako se kochat hnusným obrazem, který je rozřezán na spoustu cárů plátna, nebo si pouštět Evu a Vaška a k tomu si hrát se zbíječkou.Těma nesmyslnýma přirovnáníma vše ke zpracování, které je vyloženě otravné. Dialogy jsou tak dementní, že jsem několikrát (a to jsem viděl souvislých jen asi 20 minut) nechápal, kdo komu odpovídá, na koho reaguje, nebo co to sakra meleš ty blbej vořechu. Prostě ani takováhle hrůza snad nemůže být autentická, byť má být obrazem čtvrti Queens plné číňanů, portorikánců a podobné verbeže. A nakonec, i když je tam spousta suprových herců, nebaví mě sledovat osudy grázlů, feťáků, spratků a dalších podobných členů hodně ubohé partičky. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film - taková zpověď Dita Montieliho o jeho vyrůstání a potýkání se s nudným a stereotypním životem v New Yorské čtvrti. Ale přesně takový samotný film naštěstí není - režisér sice možná občas až moc experimentuje, ale většinou skvěle dokresluje atmosféru a hlavně je snímek doslova přeplněný emocemi. Ať už jde o problematický vztah s otcem (který ho miluje, ale neposlouchá), nebo se svým poněkud živočišným kamarádem Antoniem, vždy je film naprosto uvěřitelný, k čemuž ještě přispívají dobře napsané dialogy a skvělí herci (v čele - ano, přesně tak - se Shiou LaBeoufem). K tomu si připočtěte výbornou muziku a máte vynikajcí náladový film. (8/10) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama