Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Podobnej film jako Do the right thing. Žití v New Yorku s přiblblou rodinou a debilníma kámošema by mě asi taky donutilo zmizet na druhej konec USA. Možná ještě dál. Jedná se o pro mě průměrnej snímek, kterej se zdá jako tříhodinovej a na konci si člověk uvědomí, že to žádná pecka nebyla. Robert Downey dostal sakra málo prostoru a Chazz Palminteri mi leze na nervy v každym filmu. Ale koukatelný to bylo. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Uzasny a silne emotivni film zahrany na jednicku! Obsazeni pozdvihuje film o tridu vys, nektere situace jsou vyhnany realne do extremu a od prvni sceny fandite vsem zucastnenym. Channing potvrzuje svou starpower nynejsich dnu svym vykonem, stejne jako Shia. Mistama i dojemne, hraje se hodne na nostalgickou vlnu. ()

Reklama

SonG 

všechny recenze uživatele

Znovu se mi potvrzuje (až na pár výjimek), že nejlepší filmy jsou ty, na které narazím úplně náhodou.....Citlivý příběh o chybách, kterých se hlavní hrdina dopustil v dětství. Downey a LaBeouf hrají parádně, vlastně v celém filmu nenajdete labý herecký výkon. kouzlo je v tom, že každá postava má svou osobitost, která je během filmu nádherně vykreslena. Nádherný a přitom smutný příběh, který vás zaručeně vtáhne do děje. Doporučuji. ....,,At the end - just like I said - I left everything and everyone...........but noone...noone left me." ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Příběhy ulice jsou vždycky zajímavé, pokud se k tomu připočte tuna sprostých slov a tvrdých gest, skvěle se bavím. Tento film nemá téměř žádný příběh, je to vyprávění o životě jednoho chlapce z new yorské čtvrti a to je v podstatě vše. Mě na něm nejvíce bavila psychologie postav. Jejich vnitřní démoni, kteří se odráželi na jejich chování a taky ve většině postav, jejich naprostá naivita a spokojenost. Bavil mě zde LaBeouf, tenkrát neměl cejch mladé hvězdy z trapných blockbusterů a hrál o dost lépe, než v současnosti. Tatumova postava se mi líbila nejvíc ze všech filmů, které jsem s ním viděl. Hrál dobře a konečně jsem v něm rozpoznával člověka, ne jen tupou grimasu, co se snaží odehrát další romantický film pro malé holky. Chvílema mi připomínal Zekeho z Fakulty, ale ten byl mnohem propracovanější postava. Tento film krom pár životních příběhů nic nenabízí, proto se spokojenost diváka bude vyvíjet od toho, jak moc toho od něj čekal. Já nečekal téměř nic a jsem spokojen. 75% 20.08. 2010 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film ze života v drsný čtvrti. Takovýhle filmy z ghett maj snad jen v Americe a Brazílii. Není tu sice moc avizovaných bitek, ale pár ran bejzbolkou tam někdo schytá. Downey jr. se tam taky moc neohřeje, spíš se to věnuje jeho mládí, když ho hraje Shia a je to dobře, protože tahle dějová linie je mnohem zábavnější. Jestli jste viděli Do the right thing, tak tenhle film je jako jeho mladší brácha bez rasovejch konfliktů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)
  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)

Reklama

Reklama