Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stretnutie organizácií Hellsing a Iscariot s Kráľovnou Spojeného kráľovstva je prerušené správou od Majora, v ktorej hlási svoj úmysel viesť vojnu proti Anglicku. Medzitým sa Millenniu podarí uniesť lietadlovú loď Eagle a tak Integra vyšle Alucarda, aby so zločincami na čele s Rip Van Winkle urobil rýchly proces. Major a jeho prisluhovači sú na ceste k Londýnu aby stiahli Anglicko do ďalšej vojny. (NeosinneR)

(více)

Recenze (26)

blade23mc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je trochu slabší o proti tomu, co a jak to probíhalo v dílech předchozích. Je tu až moc debatování a opakování se toho, jak někdo někomu nějak pořádně natrhne prdel... krve bylo zase dosti, ale nějakého pořádného fightu jsem se tu nedočkal, všechen boj tu byl shrnut asi v páru minutách, což mě trochu zklamalo a snad další díl to napraví..60% ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nacisté opět vyhlásili válku a od toho je tu organizace Hellsing,aby je zastavila.Po Alucardově velice přesném headshotu do nacistického poslíčka tu začíná nemylosrdná válka.Hellsing a i královna se připravuje na armády nacistů zatímco Alucard je vyslán na další misi,kde z něho tentokrát jde už opravdu hrůza.Děj se otevírá a já se nemůžu dočkat dalšího pokračování. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

U všech částí Hellsing OVA jsem měla dojem, že se mi jednou zas rozhodli autoři anime udělat radost, nejsilněji na mne však tento dojem zaútočil u části čtvrté (a potom i šesté). Museli se mi hrabat v hlavě! Úžasné, krásné, s maximálním důrazem na stylovost a cool faktor, zkrátka kurevsky boží. Varování Ministerstva míru: závěrečný proslov páně Sturmbannführera může u citlivějších osob vyvolat silný ZLOrgasmus. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opera při takovémhle masakru? Nu, proti gustu, žádný dišputát, tak i tento díl jsem si skvěle užil. Alucard urobil s Rip Van Winkie krátký dlouhý krvavý proce. Nacisté preventivně pročistili svoje řady než vyrazí robit bengál do Anglie. Flotila zeppelinů se značně rozšířila. Vyhlašení války feels good, především setkání Alucarda s královnou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odklon od zažitého seriálu byl v prvních okamžicích hodně smutný (nebo spíš divný – tedy mi to tak alespoň přišlo, protože s náckama a jejich „Führerem“ už taková prdel nebyla. Naštěstí to tvůrci zachránili docela vydařenou animací, brutalitou a efekty při jednotlivých soubojích. I tak se mi však tento přechod zas až tolik nezamlouval. A i z toho důvodu budu hodnotit méně než předchozí díly. Ještě že alespoň ten „šibeniční humor“ je neopustil… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Zo všetkých OVA dielov práve tento zahŕňa najviac dielov z originálnej manga predlohy. Jedná sa aj o jediný OVA diel, kde sa na všetkých obaloch nachádza tá istá hlavná záporná postava, ktorá v danom dieli aj vystupuje. (Eerie)
  • Toto je posledný diel, ktorý vytváral a daboval Geneon a zároveň prvý, ktorý vytváral a daboval FUNimation. FUNimation potom vytváral i ostatné diely až do konca. (Eerie)
  • OVA IV je výrazne inšpirovaná operou Der Freischütz. Rip Van Winkle sa označuje ako lovkyňa a inak aj ako "Kaspar", zatiaľ čo Alucard je "Samiel". V tejto opere nakoniec Samiel Kaspara chytí a stiahne do pekla, na čo odkazujú aj bojové scény. Rovnako spieva aj Das Englandlied nacistickú pieseň o nenávisti k Anglicku. Tá hrala aj v záverečných titulkoch. (Eerie)

Související novinky

Novinková smršť

Novinková smršť

30.08.2008

Čachrování s podzimními premiérami, Downey, Jr. jako komiksový padouch, Spielbergův Tintin a obrovští roboti na vás čekají v dnešním souhrnu. Přesun šestého Harryho Pottera na příští léto vyvolal v… (více)

Reklama

Reklama