Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

"Bude sa čarovať, podvádzať i milovať" tvrdí distribútor v anotácii k filmu, kde sa čaruje, podvádza a miluje asi tak ako na besiedke so Santa Klausom v materskej škôlke. Škoda, že v príbehu, ktorý pravdepodobne nadchne najmä čitateľky "harlequinovsky" zabalených a zafarbených príbehov, musel byť zneužitý práve Harry Houdini. Ten chlapík by si zaslúžil celkom iný film. Keby sa chudák nebodaj dožil premiéry tohto Armstrongovho pokusu, určite by z kinosály ušiel už po piatich minútach. A to nielen preto, že ho za života zdobila prezývka "Génius útekov". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Malé, skoro televizní drama o posledních dnech života velkého mága Houdiniho. Režisérka do svého filmu angažovala herecké tváře z pomezí první a druhé ligy britské kinematografie a k nim přibrala mladou Saoirse Ronan která se nakonec ukázala jako nejlepší ze zúčastněných. Příběh má svoji myšlenku, romantika dejme tomu funguje, ale stejně je celý film nevýrazný, a mimo nadané Ronan s roztomilým skotským přízvukem jednoduše zapomenutelný. Třetí hvězdička je za ni. Catherine Zeta-Jones mě vyloženě zklamala, pevně věřím že její herecké kvality neleží jenom v umění dobře vypadat před kamerou. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mno.. ehm... co tím kdo chtěl říct? Že láska je prokletá falešnice, které bychom neměli věřit? Anebo že ať už je důvod k milování jakýkoli, je dobrý, neboť milujeme... Catherine Zeta je sice kočka, ale tyhle postavy a lá ta holka od Zorra jí nebaštím. Iluze lásky není špatný film, ale přebývá mu magie a to samé zároveň postrádá. Láska je tu obnažená na kost, a to lásce nesvědčí. Pokud máte z mého komentáře pocit, že je zmatený, tak vězte, že je stejně zmatený, jako mé pocity z tohohle filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem to lehce před spaním, tehdá, po půlnoci. Co jsem čekal? Že okamžitě usnu. Leč ten večer spát jsem nemohl a Iluzi lásky dokoukal až do konce. Větší sračku před spaním jsem snad ani chytnout nemohl. Houdini se musí otáčet v hrobě a tvůrci by se měli stydět. Harlequin hadr, fakt jo a k tomu s prvoligovejma herci. To bych fakt dost možná radši čuměl z vokna do tmy, než se patlat s touhle srágorou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film je píjemne spracovaný, so sympatickými predstavitelmi. Lenže príde koniec, keď ste čakali nejakú výraznejšiu pointu, alebo dokonca zvrat a ono to akosi vyšumí do prázdna. Ukáže sa, že ide iba o romantický film. Takže scenár je najväčšou slabinou tohto filmu, hodiaceho sa skôr do televízie. Ja ale žiaden čas, počas ktorého sa môžem pozerať na Catherine, nepovažujem za zabitý. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama