Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Skvelý Martin Freeman, ktorý do Ameriky vnáša trochu britského ducha a nádherná Penelope. Námet je skvelý, avšak....tu musím s pozitívami skončiť. Lucidné snívanie je mi téma blízka, ale námet sa mi zdal byť nevyužitý, respektíve, s určitými zmenami by film fungoval oveľa lepšie a romantickejšie. Takto je to len veľmi priemerná záležitosť, hoci so skvelým obsadením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film má úžasný námet další obstojný s tej hŕby námetov , ktoré sú nezaujímavé a musím skonštatovať, že ani náhodou není natočený tak ako mohol byť ALE je tu pár kladov, ktoré stoja za to. Zo všetkého najviac , musím pochváliť Martina Freemena ktorý je strašný sympaťák a dokáže utiahnúť aj celý film. Z vedlajších postáv určite si zasluhuje pochvalu Cruzová a Pegg. peggov humor je trefný a hrá tu nesympatického sympaťáka a Cruzová ako famme fatale hlavného hrdinu je skrátka božská, trochu ma zamrzela účasť Gambona, ktorý sa objavil v jednej scéne a paltrowa sa sem nehodila a DeVito má už zlaté časy v herectve za sebou. Krásne natočený filmík, v ktorom sa stratíte v poznávaní čo je skutočnosť a čo realita a to je aj úlohou tohoto filmu a ja mam skrátka filmy ó ľudoch ktorý potrebujú zmenu a snažia sa o ňu rád preto som pridal jeden bod navyše aj keď je to zrejme priemer ()

Reklama

Matts 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná podívaná. Nezvyklou (trochu temnou) atmosféru snímku skvěle doplňují herecké výkony. Obzvlášť Martin Freeman opět dokázal, že má opravdu na hodně. Ačkoliv místy výrazně upadá dynamika, Paltrow nechává diváka pomalu proplout zajímavým příběhem. Zklamal mě závěr - místo očekávaného kvalitního finále přichází několik tuctových - možná i zbytečných scén. Díky originalitě zpracování snímku, bude velice zajímavé sledovat přijetí filmu diváky. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím co si o tomhle filmu Paltrowa myslet. Byly v něm propojeny až mystické "problémy" lucidního snění, intelektuální myšlenky, Allenovsky-vztahové konverzace... No dohromady mě to nepředalo nic úžasného místy jsem se dokonce nudil. Nevím, ústřední myšlenkou jsem byl docela zaujat, na film jsem se těšil... Nakonec to na však všechno zapůsobilo tak nějak plytce, na efekt. Bezesporné ale je, že herecké výkony jsou velmi dobré a jsou také to nejlepší co jsem na tomto filmu osbně našel. Freeman překvapil, zbytek dobře asistuje, vyzdvihl bych Gwyneth Paltrow, která klasicky předvádí, že hrat umí a není jen pěkný přívěšek. Naopak, režije Paltrowa se mi zdála hodně slabá - s takovým scénáře šlo udělat podle mého daleko více. Dávám však průměr 40% a 2 hvězdy, protože i přez všechny výtky se nejedná o nějakou brakovou záležitost. Dají se zde najít hodně pěkné momenty (některé sny jsou nasnímány nádherně) i skvělé myšlenky. Prostě takový průměr, který měl však rozhodně navíc, což zamrzí... Možná kdyby se včas usekla ta poslední scéna... Sometimes I wish that you could just hit the sack and never wake up. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušil, jak to dopadne, tušil jsem to, už od té promluvy v obchodě s matracemi mi to bylo jasné... Ale stejně mě konec zaskočil a dojal. Zkrátka originální snímek, který velmi pobavil i pohladil.__P.S. Pobavilo mě, když se Simon Pegg Martina Freemana v knihkupectví zeptal, co dělají v "téhle hobití noře". ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno