Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srdíčko, název detektivky, má v tomto případě dvojí význam: je to zlatý starožitný šperk srdcovitého tvaru, který je doličným předmětem pátrání, ale jde i o nemocné srdce paní Máří. Přestože trpěla srdeční slabostí, její smrt nebyla přirozená. Matouš (P. Meissel), syn mrtvé, se zhroutil, její o dvacet let mladší sestra Magdalena (J. Preissová) na tom není o moc lépe. Zavražděná žena měla po otci zlatníkovi ukrytou šperkovnici, a tak se vyšetřování nejprve soustřeďuje na krádež zlatých šperků. V podezření je také synova přítelkyně Carmen (Y. Blanarovičová), která údajně dostala šperk ve tvaru srdíčka od zavražděné Máří. Sestra mrtvé Magdalena má tajemného a šaramantního přítele, známého sňatkového podvodníka (J. Kodet), který je dalším podezřelým. Kdo je pachatelem vraždy? Případ vyšetřuje kriminalistka (J. Hlaváčová), která má po rozvodu sama starosti o dospívajícího syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hrozně ukecaná detektivka, navíc s absolutně špatně vybranou "detektivkou" (jak se píše v titulcích), tedy policistkou v podání Jany Hlaváčové. Nejen že celou dobu chodila v děsné zimní bundě, ale tím, že vypadala jako sněhulák, se také tak pohybovala a "akční" scény s ní vypadaly směšně. Více jí to slušelo u kafíčka bez bundy. Jediné, co mě na tomto filmu zaujalo, byla ošklivá rozbitá Praha, šedivé oprýskané fasády dříve (a dnes) výstavních domů Hradčan a Nového světa, hnusné hospody i krámky, nepříjemní prodavači a hostinští...inu, vzpomínka na dobu nedávno minulou jak má být. Jediný, kdo měl u sebe pořádek, byl opět pan farář a jeho kostel :-) Jen kdyby se mu tam nerojili ti živlové. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Vystavuje se to jenom o Vánocích." Původní televizní detektivka, plná biblických jmen, jako jsou Máří, Magdaléna, Matouš, či Marek a napsaná na námět pořekadla "Cherchez la femme", které se v tomto případě netýká jen podezřelých nebo vyšetřujících, ale především samotné oběti, jejíž chorobná spořivost, nepřejícnost i žárlivost byla hlavní příčinou jejího násilného úmrtí a v přímém rozporu s tím, co si o ní mysleli lidé z jejího okolí. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ponurá detektivka s pochmurnou atmosférou a tajemnými zákoutími Staré Prahy. V jednom starém domě byla na Štědrý večer zavražděna stará žena a vše nasvědčuje loupežnému přepadení. Podezřelých je hodně, nálada se stupňuje s pomocí ambietně laděné hudby Václava Zahradníka a vyšetřovatelka Jana Hlaváčová se vraždě snaží brzy dostat na kloub, než se její nadřízený vrátí z dovolené. Škoda občasných "mezer" ve scénáři, vše zachraňuje ona tajemná Stará Praha. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva tahle detektivka není, jenže... Je tu Jana Hlaváčová, Luděk Munzar, Jana Preissová, Jiří Kodet a Věra Kubánková, no a tohle složení to drží pevně ve svých rukách, míním tím výborných hereckých.. Příběh dvou sester s velkým věkovým rozdílem, jedním nemocným srdcem, tatínkem zlatníkem a tajnou skrýší se šperky hodnotím shovívavě.. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

TV produkt z post-normalizace - propad v režijní i technické filmové úrovni, produkovaný tradičně lidnatým týmem zaklínačů z cechu "televizáků" (např. kategorie režie: 2 pomocní režiséři, 1 asistent režie a 1 režisér). Permanentní tendenci zoufale se rozeštkat tak částečně zabraňuje obsazení esy typu Kodet nebo Hlaváčová a eventuálně Jana Preissová, jejíž půvab ve věku 39 let zde byl i přes ošklivou masku a kostým dobře zachycen. P. S. Za povšimnutí stojí exteriéry pražského podhradí koncem 80. let. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se bok po boku objevují životní partneři Jana Hlaváčová a Luděk Munzar. (M.B)
  • Exteriéry se natáčely v Praze na Novém Světě. (rakovnik)

Reklama

Reklama