Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sympatická Christina Ricci a roztomile krásný James McAvoy v netradiční pohádkové love story. Oba do svých rolí skvěle zapadli, Christině takové "podivné" role prostě sedí a James v nich dokáže být zase neuvěřitelně šarmantní a zároveň šibalský. Taková ta vyvážená kombinace rebela s dobrým srdcem. Ač Reese Witherspoon mi pořád přijde víc, jako krásná celebrita a hvězda, než opravdová herečka, v roli drsné punkerky se mi líbila. A závěrečná scéna, kdy se po nějaké době zahalená Penelope setkává s "Maxem"... Panečku, to byla ale scéna. What a kiss:) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický,príjemný a milý britsko americký humor,aj keď toho britského tam prevláda.Ako sa prasiatko krásavicou stalo.Toto je taká rozprávočka pre dospelých.Presne tu som si uvedomil,že všedné veci ktoré robíme každý deň možu byt v niektorých očiach zaujímavé,ako napr.Penelope keď po prvý raz videla pulzujúce mesto.Ch.Ricci aj s rypáčikom bola príjemná a sympatická.V tomto filme hralo veľa hviezd,mňa najviac bavila C.O"Hara ktorá to zahrala so cťou.A ten koniec bol z tých romantických klišé ako prasa. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

PENELOPE je příjemná pohádka (i) pro dospělé, na které nejvíc oceňuji, jak se vyhýbá klišé, popř. se k nim dojde zcela jinou cestou, než by poučený divák očekával. Musí dojít k rozkolu mezi ústřední dvojicí a i zbavení se kletby, ale k tomu dochází jinak než v běžných pohádkách a neslouží to tudíž jasnému morálnímu poučení._____ Burtonovská atmosféra je patrná pouze v úvodním stylizovaném výjevu, jinak má tahle reverzní variace na krásku a zvíře od burtonovštiny daleko: nevydáváme se do maloměšťácké společnosti neschopné přijmout cokoliv/kohokoliv odlišné(ho), ale mezi aristokratickou třídu toužící po "normálnosti" konfrontovanou s vnějším světem._____ Herci jsou obsazeni podle podobných úloh, které hrály již v minulosti, a tak je James McAvoy "romantický" hrdina nižší/střední třídy vydávající se a následně překračující hranice cizího světa (POKÁNÍ, POSLEDNÍ SKOTSKý KRÁL) a Christina Ricci ztvárnila další divnou a přitažlivou osobu, kterou si nelze nezamilovat. Každopádně jako tenhle mírně nadprůměrný film, ve kterém prvky stylizace a grotesknosti až na první scénu nefungují a který - přestože je vyprávěn dětem - pobaví i různými dvojsmyslnými vtípky a starosvětským stylem (a tím i uondaným tempem) dospělé, kteří jsou jako bulvární novinářský trpaslík: kdo že se tu vlastně poučuje? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Moderní verze pohádky o princezně, kterou strašlivá kletba a zlá macecha uvrhly do vysoké věže, a ona čeká až jinějaký zamilovaný princ osvobodí... aneb one woman show Christiny Ricci, která dokáže být neodolatelná i s prasečím rypáčkem místo nosu. Děj je relativně prostý, žádné velké drama se taky nekoná a protože film není hloupý a nebojí se ironického nadhledu, tak se v něm emocí ždímaných až na dřeň taky nikdo nedočká... ale dívá se na něj velmi příjemně. 7/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je příjemné jednou za čas narazit na film, který stojí na romantice a ta romantika skutečně funguje tak, že se při závěrečném polibku hlavní dvojice přiblblě usmíváte. V Penelope na sto procent funguje nejen spojení sympaťáka Jamese McAvoye a skvěle hrající a s tím rypáčkem roztomilé Christiny Ricci. Máte tu pohádkovou atmosféru moderního Londýna, morální poselství, rychle odsýpající příběh (pravda, nepříliš překvapivý) a nějaký ten humor navíc. Některá pohádková klišé, např. o vysvobození princem nebo o ošklivém káčátku, jsou tu převrácené, což se skvěle hodí ke konceptu moderní pohádky. Penelope je zajímavý film, který patří k těm, které si za rok dáte znovu a znovu vás příjemně překvapí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Do některých kin šel film pod "krycím" názvem Scarfy. (Karlos80)
  • Christina Ricci musela vyzkoušet 15 verzí prasečího rypáčku než našli ten "pravý". (Fredy176)
  • Kniha, kterou chce Max (James McAvoy) ukrást při prvním setkání s Penelopou (Christina Ricci), ve skutečnosti neexistuje. Vymysleli si ji producenti, a to jak titul, tak i autora. (zajda404)

Reklama

Reklama