Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec umíra poté, co je sražen autem, jehož řidič pod rouškou tmy ujíždí a vzhledem k tomu, že policie se není schopná v pátrání pohnout z místa, rozhodne se jeho otec pátrat na vlastní pěst. Téma braní spravedlnosti do vlastních rukou je snad stejně staré jako film sám, takže záleží na zpracování a to je v tomto případě silně průměrné. Děj je zbytečně roztahaný, povětšinou nudný a občas mi připadalo, že se některé dialogy opakují a to zejména v podání obou rodičů zabitého. Chyběla tomu dynamika, kterou si podobné téma žádá a upřímě řečeno od filmu, který se nazývá thrillerem jsem opravdu čekal něco jiného. Je škoda, že nebyl využit herecký potenciál, který byl k dispozici. Phoenix a Jenifer Conelly, jako manželská dvojice, se snažili, seč mohli, ale vzhledem k plochému scénáři to vyznívalo trochu křečovitě, takže nejlépe obstál Mark Ruffalo, který v roli řidiče, trpícího výčitkami svědomí, obstál na výbornou. Nicméně to samo o sobě stačí jen na 45%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu bylo očekáváno asi trošku více, kvůli předchozímu silnému dramatu Hotel Rwanda řežiséra George. Tento film je také drsný (alespoň citově) a velice uvěřitelný příběh, kde Joaquin zvládl roli otce, který přišel o syna při automobilové nehodě, opravdu dobře. Mark Ruffalo roli zvládl na výbornou. Jeho nejistota v tom co má udělat a jeho strach z něj přímo čiší. Takže nesrovnávejme to s Rwandou, je to úpně jiný příběh s jinými herci. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo moc autentický. Mark Ruffalo je stižený syndromem-vrchní-prchni, jak jsem si pracovně pojmenoval situaci, kdy se hrdina zavrtává hlouběji a hlouběji do sraček, přičemž tvůrci nenehávají diváky na pochybách, že si to, ať je to cokoliv, nakonec odskáče. Reservation Road vyjma tohoto nepříjemného pocitu, servírovaného víc Ruffalem než režisérem tak, že zmučeného otce a matku, jeho protivníky v podání Phoenixe a Conelly, ani nevnímáte, nenabízí. Zbytek obnáší řeči o andílcích, světlušky, nechtěně absurdní situace, slzavé údolí a poněkud povrchní úvahy o spravedlnosti, božích mlýnech, dělbě bolesti mezi pachatele a poškozeného, nezbytnosti nechat věcem volný průběh a tak - prostě voda na mlýn cynikův. Trochu škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o minimalisticky podaný příběh s maximem reality ala V ložnici se nepovedl. Reservation Road není typ filmu, který dokáže zaujmout něčím jiným, nežli fantastickými hereckými výkony. Není zde žádný vedlejší motiv, není zde tolik emocí jak by bylo potřeba, ba právě naopak, celek působí docela studeně a až na několik opravdu silných momentů nemá co nabídnout. Při závěrečné scéně už jsem se opravdu neubránil pocitu trapnosti, protože jakkoliv je Mark Ruffalo po celou dobu filmu dobrý a jeho těžké rozhodování a upocené chvilky improvizace mu věříte naprosto do mrtě, což jsem již dlouho neviděl - respektive tak hmatatelně nezažil, tak na konci se jaksi trochu moc utrhl ze řetězu a přehrává jak se jenom dá. Nebýt herců, nemá film co nabídnout a to je na takhle silné téma určitě škoda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborné drama.Pro mě možná o trochu víc poutavější a osobnější,neboť jako otec ročního syna si absolutně nedokážu onu situaci z filmu představit,a to ať už v pozici Joaquina Phoenixe či Marka Ruffala.Dějově se film rozjede hned od prvních minut a pak už jen sledujeme vývoj šílené a nezávidihodné situace,do které se obě postavy dostali.Vše se odvýjí poutavě,bez hluchých míst a především bez nějakých odlehčujících kudrlinek.Reservation Road je podán skutečně lidsky a přes můj strach z tradičně "hollywoodsky" zpackaného konce se i on poměrně slušně povedl a nesklouzl do nějaké rozmělčené břečky.Za pozornost pak stojí i herecké výkony(především Mark Ruffalo je výborný),reálné a velmi sugestivně podané.Reservation Road je přímým filmem o nehodě,která prostě musí otřást s každým a o tom,jak se s následky z ní může člověk vyrovnat a mé vysoké hodnocení je právě za to,jak se s tím autoři zde,především po lidské stránce,vypořádali. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama