Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ed Harris si splnil chlapčenský sen a natočil kovbojku, v ktorej si sám mohol zahrať pištoľníka drsnejšieho ako šmirgeľpapier. Asi tretinu filmu som si myslel, že to skončí v priemere. S pribúdajúcimi minútami to však bolo čoraz zaujímavejšie a na konci zostal dlho doznievajúci dobrý pocit. Nečakajte veľa akčných scén, prestrelky sú väčšinou krátke ("To šlo rýchlo." "Lebo všetci vedeli strieľať!"), ale hlavnou devízou je solídny príbeh (začne otrepane, ale potom príde zopár netradičných zvratov) a hlavne zaujímavé postavy. Viggo "vláčim so sebou najväčšiu flintu v dejinách žánru" Mortensen a Ed "všetci sú zo mňa posratí, aj keď sa kokcem pri cudzích slovách" Harris sú mimoriadne podarená dvojica a ich parťácky vzťah je divácky veľmi príjemný. Renée "spustím sa s každým chlapom, ktorý je práve najväčší boss" Zellweger je správne utlmená a Jeremy Irons... nuž, ten mohol dostať viac priestoru, ale rozhodne celú show nekazí. Pohodový westerník. Len tá hudba... tá bola fakt príšerná. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za jediný klad považuji Mortensena a Ironse. Ed Harris se rozhodl natočit western. To by ještě bylo v pořádku, přeci jen to je skvělý herec. Bohužel scénář celého filmu je nehorázná sračka. Hlavní hrdinové konají naprosto nelogické věci, dialogy jsou až skoro amatérské, přestřelky únavné, citové momenty jsou naprosto ledové a všechno se to vleče tak otřesně pomalu, že jsem to nakonec pouštěl na 2x rychlejší přehrávání. Po celou dobu má režisér/herec pouze jeden ksicht drsňáka, jenž občasně vymění ža úšklebek či zachmuřený výraz, což sympatie snižuje na nulu. Nejhorší je ale Renée Zellweger! Jako tlustou blbku z Deníku Bridget Jonesové jsem jí měl rád. V Chicagu už mne místy prudila, ale to co provedla tady ... Hnusná jako noc, nulová snaha o pořádné herectví a vůbec celkově by se bez ní příběh naprosto obešel, takhle pouze dokončuje dílo zkázy. Stručně řečeno: Dva dobří herci, jeden průměrný, jedna otřesná, příběh na sebevraždu a znásilnění westernu kultovní osobou. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně, westerny se už moc netočí. Poslední, co jsem viděl z těch nových byl Vlak do Yumy a ten byl supr. Byl jsem zvědavý, jak to zvládne Harris u kormidla, ukočítovat takové hvězdné obsazení. Kolem a kolem, tak pro mě je to lehce nadprůměrný western, tudíž zklamání, čekal jsem o hodně více a hlavně lepší akce, než samé kecání. Jak se stopáž blížila ke konci, tak jsem tápal, jestli se ve filmu objeví nějaká super přestřelka, bohužel jsem se nedočkal. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Komorné a s atmosférou. Výborný Harris aj Mortensen. Kvôli nim dávam o jednu hviezdu na viac. Film funguje hlavne na vzťahoch medzi postavami. Svet sa mení. Postavy nie. Viera v priateľstvo je ale v tomto prípade silná a kvôli tomu sa na to veľmi dobre pozerá. Nie je to o prestrelkách, nie je to o mestách a drsnej dobe. Je to o ľuďoch. Tých čo veria, že správne veci sú dakedy zložité a tých čo stoja na strane zákona, hoci ich to dakedy stojí viac, než len pokojný spánok. Bealova hudba je príšerná. Ruší atmosféru, kde sa len dá. Inak spokojnosť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj šéf nebude nadšený, že ste mi vyrazil zuby.“ – „Povedal by som, že ani ty z toho nie si nadšený.“ Najradšej by som dal 80%, pretože múdry Viggo Mortensen s brokovnicou, bohovskou briadkou a tradične skvelým jazdením na koni. Bohužiaľ, snímka nie je o ňom (!). V skutočnosti je nahrávačom šerifovi v podaní Eda Harrisa. Ten síce tiež hrá dobrú rolu, ale mal som pocit, že mu energiu brala réžia, produkcia a podiel na scenári a na samotné hranie akosi nezostal čas. Je kvalitný, ale miestami skôr komický. Dôležité je ale podotknúť, že SCHVÁLNE komický – jeho posadnutosť cudzími slovami akoby vypadlo Monty Pythonom z vrecka. Detto postava Renée Zellweger, ktorá je v podstate vtipná postavička, tuctová až hlúpa nymfomanka, ktorá nemôže za to, že si vždy vyberá alfa samca zo stáda, hoci lásku sľúbila inému. Šerif ju napriek tomu miluje. Toto som v žiadnom westerne nevidel. Musím povedať, že som sa miestami takmer smial, boli to všetko dobré vtipy... len sa mi akosi nehodili k westernu. Na strane druhej, tomuto môjmu nie práve najobľúbenejšiemu žánru aspoň dodali zaujímavé ingrediencie, vďaka ktorým mi to  viac chutilo. Určite by som na stranu kladov pridal i asi po sto rokoch dobrého Jeremyho Ironsa, potešili spoľahlivé ksichty z vedľajších lavíc (Linn, Spall, Henriksen) a ak máte radi „pomalé“ westerny typu Krajiny strelcov, prídete si na svoje. „Len“ 60% dávam v podstate „iba“ za zlý scenár. Neubehne ani 20 minút a už film prichádza o všetky tajomstvá: vieme, kto sú hrdinovia, o čo im ide, spoznáme ústredného zlosyna, zistíme, čoho je schopný a okamžite dôjde k prvej čelnej zrážke medzi ním a Harrisom. Bol to výborný úvod, ale znepokojene som sa pýtal „O čom bude zvyšných 90 minút, keď už po úvodných dvadsiatich všetko vieme?“. Pochybnosti boli oprávnené. Je to o všeličom a o ničom. Rieši sa manželská nevera, problém pištoľníkov vyrovnať sa s právom... Indiáni prídu, trikrát vystrelia a odídu, Harris Viggovi vyčíta, že má city, je to ale on, kto kvôli „zbytočným“ citom dobrovoľne nechá utiecť zlosyna. Atď. Každopádne Mortensen fakt výborný. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ještě než se vůbec začal film natáčet, už se jednalo o pokračování. (HappySmile)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama