Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Mortensenem a Harrisem funguje výtečně, samotný drsňák Harris je pak bezesporu nejsilnějším žolíkem jinak průměrného westernu. Ženský element zcela zbytečný a některé scény velice uměle vykonstruované. Potěší tak snad jen a pouze syrové a velmi rychlé přestřelky bez sebemenší špetky patosu. Jinak ale relativně zbytečná záležitost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ed Harris si splnil chlapčenský sen a natočil kovbojku, v ktorej si sám mohol zahrať pištoľníka drsnejšieho ako šmirgeľpapier. Asi tretinu filmu som si myslel, že to skončí v priemere. S pribúdajúcimi minútami to však bolo čoraz zaujímavejšie a na konci zostal dlho doznievajúci dobrý pocit. Nečakajte veľa akčných scén, prestrelky sú väčšinou krátke ("To šlo rýchlo." "Lebo všetci vedeli strieľať!"), ale hlavnou devízou je solídny príbeh (začne otrepane, ale potom príde zopár netradičných zvratov) a hlavne zaujímavé postavy. Viggo "vláčim so sebou najväčšiu flintu v dejinách žánru" Mortensen a Ed "všetci sú zo mňa posratí, aj keď sa kokcem pri cudzích slovách" Harris sú mimoriadne podarená dvojica a ich parťácky vzťah je divácky veľmi príjemný. Renée "spustím sa s každým chlapom, ktorý je práve najväčší boss" Zellweger je správne utlmená a Jeremy Irons... nuž, ten mohol dostať viac priestoru, ale rozhodne celú show nekazí. Pohodový westerník. Len tá hudba... tá bola fakt príšerná. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Spočiatku mi tam chýbalo trochu viac trademarkov, ale postupne som pochopil, že napr. rýchle poňatie prestreliek je dobre fungujúcim zámerom. Štandardná zápletka šerif vs. veľkopodnikateľ (:-)) je ozvláštnená ženským elementom a predovšetkým bližším pohľadom na kamarátstvo oboch hlavných hrdinov. Z drsných zabijakov sa tak stávajú živé a sympatické postavy. O niečo takéto sa (nie tak úspešne) pokúšal 3:10 VLAK DO YUMY (2007). Nie také "komerčné" ako KRAJINA STRELCOV, ale podobne kvalitné... ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je velmi příjemné zjistit,že i dnes má ještě někdo koule natočit takhle staromódní a pomalý western,ve kterém nejsou nejdůležitější přestřelky,ale perfektně vyprofilované a zahrané postavy.Harris je nejdrsnější kovboj posledních dvaceti let,Mortensen se pak ve své roli vyloženě vyžívá.Oba dva perfektně vystřihli atmosféru pravého chlapského přátelství,což tady už docela dlouho nebylo.Navíc je moc fajn,že se film nebere smrtelně vážně.Zamrzí naprosto nevhodně obsazená Renée a v některých momentech slabší druhá půlka,kterou ale ve výsledku vynahrazuje dokonale westernový závěr,který dá vzpomenout na ty nejlepší žánrové kousky.A celý příběh je zkrátka skvěle napsaný,motivace postav jsou v něm velmi dobře obhájeny a na diváka čeká i několik netypických dějových zákrut.To vše v technicky precizním hávu,kterému vévodí nádherná kamera.Harris příjemně překvapil a jen se modlím,aby v budoucnu čekalo ještě mnoho podobně příjemných westernových pokoukání. 80 % ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Podle mě opravdu zbytečný film, i když jsem se na něj těšil a to především díky hereckému obsazení. Ed Harris a Viggo Mortensen to sice táhnou, ale vypadají přitom, že jdou v teplákách koupit chleba do sámošky. Chybí tomu atmosféra a film postrádá něco, čím by uchvátil. Renée Zellweger je křečovitá, jako by se jí chtělo každou chvíli na záchod a Jeremy Irons vystupuje taky průměrně. Zápletka je nudná a dialogy jsou většinu tupé a někdy doslova stupidní. Ed Harris film natočil podle pravítka/manuálu, ale nějak zapomněl, že tohle na dobrý film nestačí. Nic zvláštního se tak nakonec nekoná a i přes herecké obsazení si na tento film už zítra nikdo nevzpomene. 3:10 to Yuma nebo The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford jsou oproti tomuto snímku nebe a dudy. Ed Harris mě tentokrát jako režisér zklamal. (6/10) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)
  • Ed Harris kromě hlavní role, režie a scénáře, nazpíval i píseň v závěrečných titulcích. (bearmeedek)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama