Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý svojim zámerným retro štýlo, ako vystrihnutým z 50. rokov, zaujme najmä preto, že vznikol v 21. storočí a my by sme naopak očakávali zase nejaké to posúvanie hraníc a sebareflexiu. Našťastie si Harris zahral v sci-fi westerne až o pár rokov neskôr, mimochodom vo WW by ste ho od Virgila Colea sotva rozoznali. Prvé dve tretiny idú vo vyšľapaných koľajách, ale aspoň riadne namazaných, aby v posledných pasážach Appaloosa sa predsa len vydala trochu menej tradičnými cestičkami, samozrejme by tu absencia záverečného súboja bola jednoznačne chybou. Všetci do svojich úloh perfektne sadli, len Spall a Henriksen mohli dostať kľudne viac priestoru. 70% a pre westernových nostalgikov jasná lahôdka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Western - to je filmový žánr, jenž má svá zaběhaná pravidla, která se mění jen velmi ztuha. Snad i proto jsou westerny asi nejvíce klišovité filmy (tedy hned po romantických blábolech). A klišovitý je i tenhle režijní počin Eda Harrise. Jak Harris, tak Mortensen sice do svých rolí typově pěkně sedli, ale to je víceméně vše, co se o postavách Colea a Hitche dá říci. Renée Zellweger mám sice jako herečku rád, ale tady byla místy na ránu z milosti (jak píše kolega Blizzard, křečovitá až hrůza). Celkově je tenhle film opravdu těžký průměr (spíše lehce pod), z daného námětu se dalo určitě vytěžit více, a to i s využitím všech těch možných i nemožných klišé, bez kterých se western snad ani neobejde... Tři hvězdičky dávám jen proto, že jako kluk jsem si nejraději ze všeho hrál na kovboje. :-P ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrnej western, kterej se asi snaží mírně napodobovat Wyatt Earpa, ale moc mu to nejde, většinu z téměř dvouhodiný stopáže zabíraj jen kecy, ale po nějaký pořádný přestřelce ani vidu, ani slechu a když už se teda Ed Harris přece jen k nějaký odhodlá, tak je taková nemastná neslaná a ještě trapně krátká. Krom toho Reneé Zellweger se na roli moc nehodila a duo Ed Harris - Viggo Mortensen taky nic moc teda ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dva headhunteři s šerifskou hvězdou, přátelé na život a na smrt přichází do města, kde vládne zločinecká banda Jeremyho Ironse. Pozvali je sem radní města poté co banda popravila předchozího šerifa a jeho pomocníky. Bragg a jeho banda hned od počátku tuší, že od teď to bude jiné, že Virgil a Everett jsou jiná káva, navíc je předchází pověst pistolníků s pevnou rukou. I když je banda v přesile, nechce si s dvojicí strážící zákon hned tak někdo něco začít obzvláště po první potyčce, která bandu stála 3 muže. Situace se mění příjezdem René Zellweger, která šerifa okouzlí a on se do ní zamiluje. Jenže René je mrcha a jak řekl sám Everett ,,ojede všechno co není mršina''. A tak přátelství obou mužů zákona je zkoušeno ženou a i následnými událostmi k nimž její přítomnost výrazně přispěla a značně je zkomplikovala (jak už to tak chodí). Film má vskutku hvězdné obsazení a Harris, Vigo i Irons si své pistolníky zahráli s gustem. René nám k tomu navíc nabídla holou bílou zadnici při koupání v potoce... Interiéry i exteriéry byly krásné a pouštnímu městečku, železnici i klasickému americkému union expresu nebylo co vytknout. Jen ten děj se mírně vleče a celé je to takové spíše konverzační ... I když vám u toho srdce divoce v kruku tlouci nebude, přesto můžete s tímto psychologickým westernem strávit vcelku příjemné odpoledne. Tři záclonky s květinovým vzorem - průhledné. * * * ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Divoký západ, to byly časy... když vás někdo nasral, nedošlo na bitku, ale rovnou jste ho odpráskli. Ed Harris a Viggo Mortensen (s příšernou bradkou) se s tím taky moc nepářou a udělají si z městečka Appaloosa svou honitbu. Dokáží totiž získat důvěru místních a za ochranu města před bandou Jeremy Ironse požadují jen maličkost - stát se majiteli města. Harris je tak rázem novým šerifem a zavádí přísná pravidla. Očekávali byste, že tohle vyburcuje Ironse, aby se do nich pustil, jsou přece jenom dva proti celé bandě.... místo toho sledujeme, jak do města přijíždí Renée Zellweger (která do tohohle prostředí opravdu nesedí) a hned se stane středem zájmu. Od jisté chvíle, kdy se Harris a Zellweger dají dohromady, je děj filmu jasný a aby toho nebylo málo, pořád se řeší nedůležitá témata, jako by se film snažil natahovat stopáž. Děj se sice posune, ale ona unylost zůstává. Není moc westernů, kde by se více mluvilo než střílelo. Tohle je bohužel ta výjimka. Holt každému herci jeho režijní kariéra nevyjde. Horší průměr. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Texas a Nové Mexiko. (Terva)
  • Appaloosa je vyšlechtěné plemeno koní v Severní Americe, ale původem ze Španělska. (R´Hell)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama