Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (227)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako som si vsimol v inych komentaroch, mnohi boli prekvapeni, ci to mal byt nejaky pokus o napodobenie KARLIKA A TOVARNE NA COKOLADU (2005) od Tima Burtona alebo nieco podobne, samozrejme, ze Risa hraciek sa vobec nemoze rovnat prave tomu menovanemu filmu od Burtona, ale nasiel som take male pozitiva, ktore ma odhodlali dat tomuto filmu 3 hviezdicky. Predovsetkym je to skor film pre deti, dospeli sa budu urcite nudit, ale ja som to prehltol z mojho detskeho pohladu, ako by som sa na to dival, keby som mal 12 rokov, ale aj na mna to dnes staci na jedno pozretie. Takze nic velke netreba ocakavat, je to len priemerny fantasy film, aj ked ma film bavil vdaka Hoffmana a Portman... 25.06.2009 ___ Natalie Portman - (Molly Mahoney) +++ Dustin Hoffman - (Pán Edward Magorium) +++ Zach Mills - (Eric Applebaum) +++ Jason Bateman - (Henry Weston) +++ Ted Ludzik - (Bellini, knihovník) +++ Rebecca Northan - (Ellie Applebaum, matka) +++ Hudba: Alexandre Desplat, Aaron Zigman +++ ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Série hezkých obrázků bez vnitřní poetiky. Hračky něco dělají, hrdinové něco dělají, je to hezky barevné a Hoffman do toho otravně šišlá. Ale co z toho? Jaké jsou zákonitosti a jak to vlastně všechno funguje, to vám nikdo neřekne. Těžko se s někým ztotožnit, těžko někomu fandit, těžko s někým soucítit. Příběh bez opravdového hrdiny, vánoční film bez Vánoc. Plakátová tutovka, v reálu nuda. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ríša hračiek klame ako obsadením, tak plagátom. Obsadenie sľubuje inteligentnú zábavu v štýle takého Pixaru, plagát iba infantilné inferno pre deti. Je to nakoniec niečo medzi. Film ničím nezaujme, iba ak tým, že Natálka je pekná aj s krátkymi vlasmi. Ale to si stačí pozrieť aj fotogalériu. Na druhej strane Ríša hračiek ničím neurazí, nebudete zhnusení, ako trebárs z Chipmunkov. Je to záležitosť pre trochu odrastenejšie deti. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Natálku i Dustina mám nesmírně rád, oba tyto herce najdete v mé TOPce. Proto možná jsem na tomto filmu nehledal chyby, ale užíval jsem si ho. A nesmírně. Možná je to tou vánoční atmosférou. Anebo je to možná tím, že se mi tento snímek fakt líbil. Nevím. Čtyři velmi silné hvězdy s tím, že opakované projekci se bránit nebudu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

založit film jen na trikových efektech, úžasných létajících hračkách a třpytivých hvězdičkách je pro děti možná k nezaplacení, pro dospělé spíš k nevydržení... nad vodou tak drží snímek jen příjemné herecké výkony, jinak bych to fakt asi hodil do koše... roztomilé, barevné, kouzelné x přehnaně infantilní, nudné. 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • 10 tisíc hraček, her a zábavných vychytávek všeho druhu sháněli rekvizitáři speciálně pro film po celém světě. (Reiniš)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)

Reklama

Reklama