Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je "jen" fajn, Belmondo objizdi svy milenky a nezalekne se jakyhokoliv kaskaderskyho kousku. Ale v momente, kdy ho manzelka nacapa s mladou Marceau, coz je nekdy po dvaceti minutach, zacne naprosto ultimatni komedie, kde je Belmondo neustale vynervovanej a hazi jednu hlasku za druhou. Proste hodina dokonalejch dialogu. Asi si ke konci pak tvurci rekli, ze kdyz uz maj Belmonda, moh by predvest i nejakou akci, takze zaverecna jizda autem a bitka pusobi sice lehce zbytecnym dojmem, ale je naprosto dokonala. Navic mladicka Marceau se vubec nestydi a jeste hraje slusne a Belmondo svuj komedialni talent rozvinul na maximum, takze jsem se perfektne bavil. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy francouzské komedie. Alespoň pro mě. Kdysi v kině, když jsem byl na tomhle filmu pečenej vařenej, jsem měl srdce až v krku z nahé Sophie Marceau. Obdivoval jsem kaskadérské kousky. A hlavně se královsky bavil. Spolu s Četník a mimozemšťané, to byl v té době můj nejoblíbenější francouzský film. Navíc ten skvostnej dabing, to je prostě nádhera. Teď po letech, si Velikonoce můžou přičíst obrovský plusový body za finále, kde Belmondo vtrhne na projev socialistů, a dají si po hubě s ústředním kádrovákem, u čehož způsobí multikulturní roztržku. Krásná nekorektní komedie, dělající si prdel z lidských slabůstek, proto však velice lidská a milá. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Meloun a ústřice? :)...Další z mých oblíbených Belmondovek, kterou už sice znám nazpaměť, ale vždycky se ráda podívám a zasměju. Oceňuji zejména dialogy, které jsou prostě geniální (skvělý je i český dabing) a samozřejmě herce. Jean Paul je pro mě prostě mistr, jak se zoufale, ale neodolatelně zamotává do jedné lži za druhou, aby nějak zachránil situaci s vymyšlenou dcerou. Vlastně se prakticky celý film nezastaví. Proto je taky film zdrojem kupy hlášek. Sophie Marceau i Marie Laforet jsou rovněž výborné, krásné a okouzlující. Hudba - Philippe Sarde:). Julie, upozorňuji tě, upozorňuji tě, Julie!....Důrazně tě upozorňuji!....Myslím, že je upozorněná až dost.--Pořád ji slyším jak říká papa, papa...padá mi vanilka...Víš jak pálí slunce v Limoges.--Pořád mi zpívá, o mein papa, o mein papa.--Její rodina je no...samí námořníci. Tam v Limoges? Noo, na Kanárech....a tak dále :). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených francouzských komedií s Jean - Paulem a překrásnou Sophie (která je krásná dodnes). První část je konverzační a velmi dobrá a vtipná, v druhé půlce si Belmondo trochu zablbne a řekl bych, že je to filmu na škodu. V celku je to ale jedna z těch dnes už klasických francouzských komedií. * * * ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie o bohatém sukničkáři Stephanovi Margellovi (velmi agilní Jean-Paul Belmondo), který se snaží zachránit své manželství se svoji ženou Sophií (elegantní Marie Laforét). Důvodem je sebepozvání půvabné mladé krasavice Julie (mladicky půvabná Sophie Marceau) ke Stephanovi domů. A i když se brání dovést si ji domů, podlehne a navíc manželka nečekaně přichází domů. A nastává eskapád dobrodružství a půvabně ztřeštěných situací, kdy se Stephan snaží vykecat z velmi zapeklité situace. Jeho výmluvnost, se kterou vydává Julii za svou dceru, je vskutnu půvabná. Ale má to i trochu více hluchá místa. Další zajímavé postavy: úředník Rousseau (skvělý Michel Beaune), který nenávidí bohaté a rozhoduje o městských zakázkách a Marléne Chataigneau (Rosy Varty), matka Julie a alkoholička, která je donucena přistoupit na stejnou hru. Celkově je to zábavná komedie o trampotách skoro přistiženého sukničkáře. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama