Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
TV spot

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (292)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Či chcem alebo nie, aj po rokoch ma to bavilo rovnako, čo sa rozhodne nedá povedať o väčšine starých, a dokonca ani Belmondových filmov. Brilantná konverzačka plná zabijáckych hlášok, výborného Belmondovho herectva, ktorému zdatne sekundujú elegantná manželka a rozkošná Sophie na zožratie. Film má síce slabší záver, ale to je u belmondoviek celkom časté, tá bitka je vlastne úplne zbytočná a hlavne nefunkčná v deji. Inak lahôdkové vytrestanie namachrovaného zvodcu, ktorého nechajú ženské krútiť sa ako červa. Je to skoro až také zosmiešnenie tej jeho mýtickej podoby z iných filmov. A on aj v takejto dekonštrukcií svojho vlastného mýtu ide bomby, vo chvíli keď nabehne na tú neuroticko-cholericko-hysterickú polohu, kde improvizačne chrlí klamstvá, zostáva vo mne aj po skončení filmu energie ako po litri kávy. Tak otec alebo milenec ? Ani jedno! ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ta "jeho rodinka" se mu ale pěkně rozrostla. :-) Už zase válí. Má to ty správné belmondovské grády. S ním se člověk nenudí. Při každé příležitosti mlsně svádí něžné pohlaví. Je k pomilováníhodný, kocour jeden záletný. Nápadité historky se mu neustále valí z pusy, až se v jeho nadupané rezidenci třesou lustry. Baron Prášil nejprášilovější. Jeho pravdy v třeskutě všemožných, burácivě mužných situacích. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie o bohatém sukničkáři Stephanovi Margellovi (velmi agilní Jean-Paul Belmondo), který se snaží zachránit své manželství se svoji ženou Sophií (elegantní Marie Laforét). Důvodem je sebepozvání půvabné mladé krasavice Julie (mladicky půvabná Sophie Marceau) ke Stephanovi domů. A i když se brání dovést si ji domů, podlehne a navíc manželka nečekaně přichází domů. A nastává eskapád dobrodružství a půvabně ztřeštěných situací, kdy se Stephan snaží vykecat z velmi zapeklité situace. Jeho výmluvnost, se kterou vydává Julii za svou dceru, je vskutnu půvabná. Ale má to i trochu více hluchá místa. Další zajímavé postavy: úředník Rousseau (skvělý Michel Beaune), který nenávidí bohaté a rozhoduje o městských zakázkách a Marléne Chataigneau (Rosy Varty), matka Julie a alkoholička, která je donucena přistoupit na stejnou hru. Celkově je to zábavná komedie o trampotách skoro přistiženého sukničkáře. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vnímať osemnástku Sophie Marceau ako potenciálnu milenku Belmonda, pôsobí divne na prvý pohľad. A pripomína to o 30 rokov staršie filmy, kde boli tieto vekové rozdiely bežnejšie. Napadá mi napríklad Love in the Afternoon s podobne nesúrodou dvojicou Gary Cooper a Audrey Hepburn. Tá však mala napriek povestnému baby face vtedy o desať rokov viac. Aby som sa vrátil k veľkonočnej komédii, tak napriek zbytočne efektnému a predpokladám aj ekonomicky náročnému začiatku a koncu, ma veľmi milo prekvapil konverzačný humor. Predpokladám, že môžem zaňho vďačiť divadelnej predlohe. Bláznivé exteriérové scény sa márne snažili komorný pôvod maskovať, ale je mi to jedno, keď väčšina vtipov fungovala. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru svěží, vtipná a tudíž i nadmíru trvanlivá konverzační hříčka říznutá přiměřenou špetkou akce, takže s přibývající lety neztrácí sílu, energii ani šarm. Neboť velikonoce ve společnosti "nenapravitelného" Jean-Paul Belmonda nemohou být jiné nežli veselé - pro vás, pochopitelně ... nikoli pro něj. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z filmů Belmonda, který nesklidil celosvětový úspěch. Promítal se na 2 kontinentech - v Evropě (Francie, Západní Německo, Nizozemí, Španělsko a Maďarsko) a v Asii (Japonsko a Jižní Korea). (Varan)
  • Margellova vila je skutečně v St. Paul du Vence, GPS - 43°42'24.134"N 7°6'9.705"E. Margellův byt je na pláži v Nice - GPS - 43°41'37.328"N 7°15'15.770"E. (Haniczka)

Reklama

Reklama