Reklama

Reklama

Vyšetřování skončilo, zapomeňte!

  • Československo Vyšetřování skončilo - zapomeňte (více)
Trailer

Když se idealistický architekt (Franco Nero) ve jménu vlastního přesvědčení postaví proti rozsáhlému projektu, který podle něj ohrožuje místní obyvatele, je křivě obviněn ze zločinu a zavřen do vězení. Zatímco se potýká s brutálním vězeňským systémem a zároveň se snaží dovolat spravedlnosti, jeho morální postoj je otřesen spoluvězni, dozorci, zkorumpovanými úředníky i drsným prostředím, odkud pro něho zdánlivě není úniku. Hudbu k filmu složil Ennio Morricone. (Cinemax)

(více)

Recenze (48)

Moraldo 

všechny recenze uživatele

Skvěle postavený film o úpadku morálních hodnot. Pokud se do zkorumpovaného prostředí věznice dostane čestný člověk, semele ho to tak, že ke konci je svolný zavřít oči doslova před vším, aby sám přežil a dostal se ven. Když je však konečně venku, je to už jiný život než byl předtím - teď je nucen žít s vědomím toho, že sám "neviděl a sám neslyšel". hodně silné a dost brutální drama o tom, že téměř nikdo z nás už na tomhle světě nemá šanci žít čestně. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

První polovina je jen takový rozjezd, taková příprava toho, co nastane. Věru nechtěl bych se dostat do takové situace. 80%. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trošku rozpačitý, ale pak se film vcelku slušně rozjel a ukázal nám, jak hezky to v (nejen) italském vězení může fungovat... se vším všudy. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Schémátko. Ani jedna ze dvou hlavních dějových linek (justiční omyl, korupce v systému italského vězeňství) není natolik rozpracovaná a přesvědčivá, aby dokázala strhnout. U justičního omylu se toho dozvím příliš málo na to, abych k architektovi (Nerovi) pocítil nějakou výraznější sympatii, u dějové linky se spoluvězněm, kterého semele vězeňský systém, mají dobří a zlí na šachovnici postav až příliš jednoznačně určené místo. A architektovo morální dilema je Franco Nerem sehráno s mimickým rejstříkem Bena Afflecka, případně se dá hovořit o "úspornosti" raného Clinta Eastwooda (bohužel citelně absentuje valná část jeho charismatu). Ani hudba Ennia Morriconeho jako tahák nezafunguje, jelikož je takřka nezaznamenatelná (kdo ví, třeba padla na vrub staré kopii s původním dabingem). ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Někdo tu psal, že ho děj a sitauace hlavního hrdiny tak zaujala, že zmeškal hudbu E. Morriconeho. Já naopak jsem na hudbu mého oblíbeného mistra tak cílil, že mi nějak unikal film. Ona tam ta hudba totiž nějak chybí a to mne tak zklamalo a naštvalo, že nedám víc než za 3*. Je to dabingem nebo je hudba v trezoru? ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

F.Nero jako zavřený architekt Wanzi, sice neoprávněně ale ve vězení se dostane mezi vrahy,snaží se tam přežít i za cenu podplácení ale jen to nakonec nestačí,záleží ke komu se Wanzi přidá aby přežil.Dobře natočené vězeňské drama. ()

Reklama

Reklama