Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příhody začínajícího učitele na jeho prvním působišti venkovské škole, kde se snaží uplatnit své ideály, neformální metody výuky a čerstvě získané znalosti. Mladý a roztržitý muž z města, to se svými ideály na venkově nemá jednoduché. Střet s mentalitou místních občanů, svéráznými kolegy a milostné vzplanutí, to vše stačí k tomu, aby si divák postavu učitele v podání nezapomenutelného Petra Svojtky zamiloval. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Mladý učitel Petr, ještě než vůbec dojde na své pracoviště, vypadne z lodi, srazí se s bejkem a balí vesničanku. Po příchodu do školy trpí v prázdné třídě samomluvou a pak leze do sborovny po římse... A tenhleten blb jako jednu z prvních vět na rande (kam mmch. přijde v pantoflích) řekne holce "Ty jsi cáklá!". Po tom všem, co předvedl v úvodních 11ti minutách a ještě před začátkem školního roku... Je to dada, obrovsky dada, ale je fakt, že pár vtipných momentů to má. Ale jen pár. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který nám popisuje, jak by mohla být škola zábavná, kdyby náš systém nechrlil jen bandu nadrcených sucharů s papírem, avšak bez opravdové schopnosti něco naučit (v podání výborného pana Kemra), ale kdyby dal možnost především těm, kteří by to dělali srdcem, a tedy lépe, jako např. pan Svojtka. ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz, že jde o film televizní (k tomu z roku 1977) a že se jeho příběh vlastně z poloviny točí kolem dětských motivů, odpustím mu jeho jednoduchost a lehkou naivitu...a připočtu-li k tomu fakt, že se točil v dědině (a jedna scéna i na pozemku), kde od mala bydlím a žiji, a skutečnost, že pan Kemr zde předvádí, jaký je výtečný herec i v situaci, kdy má hrát typickou mrchu, vychází mi celkem solidní hodnocení... ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Lepší televizní komedie z produkce ČST Brno, se zajímavou kamerou, spoustou vtipných pojint a vyústění děje, které pomáhá i na brněnské poměry až netradičně bohaté zastoupení předních populárních herců, ale na druhou stranu jí zbytečně sráží necitelná ideologická angažovanost. Nad velkou řadou výborných hereckých výkonů vyčnívají ty Petra Svojtky, Josefa Kemra a dvojce malých kuřáků. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Je to takové naivní a v druhé půli jako by si s tím nevěděli rady, ale tak nějak nám to přijde milé, protože každý z nás nějak kdysi začínal se svými představami a ideály. Skvělé herecké výkony Petra Svojtky a Josefa Kemra, kterým dobře sekunduje převážně brněnský ansámbl. Fanoušky určitě potěší pokoukání na skupinu F. R. Čecha (Ringo ještě mladý a štíhlý!) a detailní záběry tváře Jiřího Schelingera. Kurs odvykání kouření mi přijde vtipný i po letech. Když se na tuhle komedii dívám, vždycky si kladu otázku, jak by dneska Svojtka hrál.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Petr Svojtka a Kateřina Macháčková byli v době natáčení partnery i v soukromém životě. (M.B)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Brne, Nové Město na Moravě a obci Bobrová. (dyfur)

Reklama

Reklama