Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že tento snímek je zde celkem přeceněný. Je to hodně přesný průměr. Jelikož děj se motá pořád kolem jednoho a nepřichází nic nového, jen chvílemi se člověk vážně baví a zajímá ho, co se stane. Jinak je to téměř vše předvídatelné. Colin Farrell měl roli ušitou na míru a to doslova - alkohol, prášky, cigarety a deprese. Oproti němu Ewan McGregor je takový "slušňáček" až na tu vraždu, kterou spolu provedou. Z mého pohledu taková klasická americká snaha o velké drama. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Už při prvním záběru, kdy natěšení bratři běží k přístavu a k lodi, jsem si říkala, že se Woody musel asi pomátnout. A postupně se ten pocit jenom stupňoval. Bože můj, všechny herce bych za tohle nejradši přetáhla polenem, za což pravděpodobně můžou neskutečně protivné a nepřesvědčivé postavy a vůbec celkově příběh, který mi přišel příšerný, zbrkle napsaný a a a už ani nevím, jakou špínu na to nakydat. Jako jsem byla z Match Pointu nadšená, tak z tohohle jsem vyloženě rozčarovaná, protože takhle zvrhle plýtvat divákovým časem je skoro zločin. Opravdu nechápu, proč ten film vznikl. A hudba byl pro mě jen poslední hřebíček do rakve. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Woody na staré kolena chrlí filmy, jako by každou chvíli čekal zubatou návštěvu. A to přitom tvrdí, že ho nezajímá nesmrtelnost dosažená životním dílem :) No, k filmu. Nejsem moc nadšený, ale v zásadě povedý film. Farell s McGregorem mi přišli jako moc velké hvězdy na film takhle komorního rozsahu - měl jsem co dělat, abych jim jejich postavy uvěřil. Příběh samotný potom v mnohém připomíná Match Point, přišel mi ale méně elegantní a kompaktní. Allen je schopný režisér ať už vezme do pacu jakýkoli žánr - a má po těch letech komediální živnosti samozřejmě plné právo, natočit pár tragédií. Vtip je v tom, že třebaže jeho komedie můžou být výjimečné, tragédie (zatím to tak aspoň vypadá) pouze kvalitní. Uvidíme, co předvede v Madridu. 60% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama. Zápletka není zas až tak moc originální, Woody už s podobnými tématy pracoval, ale scénář dobře funguje. Vytknout by se daly určité zdlouhavé momenty, které však mají své opodstatnění, a určitá vykonstruovaná "umělost", kvůli níž film chvílemi působí poněkud nedůvěryhodně a divák se tak nemůže do příběhu plně "zažrat". Velkým kladem jsou ale rozhodně skvělí herci v hlavních rolích a působivá hudba. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody znovu po Match pointe na depresívnu nôtu. Trocha sa opakuje, aj čo sa týka prostredia, lenže scenár nás neustále drží v napätí, čo sa bude diať ďalej. Herci obsadení presne naopak, ako by som pri čítaní titulkov čakal. Je to dôkaz, že Farrell aj McGregor sú kvalitní herci. Je príjemné vidieť Ewana v inej úlohe, ako melancholického romantika. A Farrella v úlohe lúzra bez sebavedomia ešte viac. So záverom sa Allen tentokrát vôbec nesral. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • I když se původně měl film natáčet v Paříži, nakonec vznikal od 10. července do 22. srpna 2006 v Brightonu a Londýně. (Tygrys)
  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama