Reklama

Reklama

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steve Carell jako starostlivý otec tří dcer a vdovec, co si nemůže najít lásku. Do komedie málo komedie a do dramatu žádné drama. Příběh, nebo alespoň ta kostra je pěkná, svým způsobem osobitá. Zároveň tak rodinné prostředí je ojedinělé a působivé, kdo by nechtěl tak velkou rodinu a každoroční týdenní rodinnou show v obrovské dřevostavbě u vody :). Tahle filmová rovina Steveovi parádně pasuje, ale vůbec mě k němu neseděla Juliette, která vypadala zbytečně moc zestárle. Líbilo by se mi prohození s Emily. Několik situací bylo spíše trapných (např. zpěv), a to já fakt nemám rád. Konec samotný je pak hodně na vážno. Mám z toho nejasné pocity a nemůžu říct, že bych se nebavil. Víc jak 3* ale díky té nejasnosti nedám. Chybělo mi tam dominující vedení nějakého žánru, nebo něco výraznějšího, zábavnějšího, zajímavějšího ... nevím, ale takhle to poskakuje na pomezí, i když celkem v reálném obraze. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkný a pohodový snímek, jeden z nejpříjemnějších, jaké jsem poslední dobou viděl. Hedges v podstatě mapuje jedno "stereotypní" rodinné setkání, vlastně takové její každoroční (?) sezení u rodičů na chatě, ale daří se mu to tak zábavně a nenuceně, že z toho režisérská zručnost přímo bije do očí a neměl jsem šanci se ani minutu nudit. Takhle si představuji inteligentní dojemnou romantickou komedii pro nové tisíciletí - velice vydařené! Steve Carell je neskutečně roztomilý, to je v tomto případě kupodivu asi první slovo, které mi k jeho Danovi vytanulo na mysli. Jako osamělý rodič tří (ta prostřední je nehorázný kus!) sester byl naprosto úžasný, v komediálních scénkách vtipný (tolikrát jsem snad u filmu nikdy nezasmál, jen u starých klasik ala Smrtonosná zbraň), a při dramatických chvilkách, kdy se sám uzavírá do malé komůrky s kamarádkou pračkou k sežrání. Moc doporučuji. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak hrá Steve Carell vo vážnej roli (teda, ak zo seba nemusí robiť idiota), je až neskutočné ako sa s ním človek dokáže stotožniť, pričom využíva naozaj len minimum mimiky (doslova len náznaky). Dokáže tak na človeka preniesť hlbokú depresiu spojenú s pasivitou, ale aj úprimnú radosť. Treba však povedať, že tá depresia mú ide lepšie :) Aby som ale nepísal len o ňom- celý film je výborný, za čo môže (okrem Carella) hlavne scenár, hudba, jemný humor a vedľajšie postavičky, na ktorých človeku záleží. Príjemný oddych. 85% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čert vem Božského Evana, Carell znovu dokázal, že když mu společnost dělají lidé a né digitální fauna, může se divák kochat jeho širokým a osobitým hereckým projevem. Všech klišé žánrově podobných filmů se vyvarovat nelze (dojemný závěr, procitnutí), rád ale leccos prominu, protože zde je všechno podáno svěže, příjemně, nenásilně, vcelku skutečně a taky odvázaně (líbí se mi, když se hlavní hrdina rozhoupe, pustí si třeba bombovou Nasty Girl od Inaya Day a vysekne odvázaný tanec plný neznámých pohybových prvků). Postavy působí realisticky, Emily Blunt je luxusní! Prostě hezký, příjemný film, tak do toho, jen si to pusťte! 62,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)

Reklama

Reklama