Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Až nepříjemně přeslazené. Film začíná skvěle, ale ve chvíli nástupu Juliette Binoche začne být ve špatném slova smyslu směšný. Její zcestovalá, sportovně založená intelektuálka, která každému hned učaruje (proč, protože byla v Asii a dokáže vyluštit křížovku?) mě od první chvíle docela srala. Binoche jí zbytečně přehrávala a po většinu času působí jako vykulená slepice. Mnohem víc jsem Danovi fandil, aby si více padl do oka s "prasečím rypáčkem" Emily Blunt, ta sice na extrémně malém prostoru dokázala zaujmout výrazněji než vyjevená Binoche. To, jak je ve filmu ve všech pádech skloňována láska s velkým L taky brzy přestane člověka dojímat a nutilo mě to k posměšnému povzdychování (hlavně proto, že jsem na to koukal s přítelkyní a film vybásnil, jakožto určitě perfektní zážitek, takže jsem jí musel dát najevo, že cukrová vata co se na obrazovce odehrává mě nepříjemně překvapuje stejně jako jí). Umírněný Carell nebyl špatný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač není ani v závěru dost patrné, proč se některé dvojice spárovaly zrovna tak, jak se spárovaly, doporučuji vám to – spolu s celkovou psychologickou plytkostí – moc neřešit a vychutnat si v nejpozitivnějším slova smyslu „pěkný americký film“. Tohle nepodlézavě láskyplné pohlazení po duši rozdrásané obhroublými prasečinami nestojí a nepadá s výkonem Stevea Carella, jak by jeho fanoušci mohli tipovat, přesto má na výsledném půvabu snímku velký podíl právě on. On a Juliette Binoche, jejíž herectví mě nikdy nedostávalo do kolen (kulantně řečeno), která mne zde přesto okouzlila. Asi stejně jako hlavního hrdinu. Ústřední dvojku doplňuje ve vedlejších rolích několik zajímavých (Dianne Wiest), ale hlavně dokonale sehraných herců, jimž jsem pokrevní příbuzenství uvěřil po pár minutách. Civilní humor se nese ruku v ruce s nenuceným chováním postav a přirozeným průběhem jejich rodinné akce (hry, zábava i nějaký ten trapas musí být). Jistěže, Danovo pedantské chování k dcerám nepřetrvá až do konce, nejenom on v závěru „prozře“, některé vtipy jsou spíše do počtu (horká sprcha), některé řeči jakbysmet, ale když už měl můj výraz blízko ke kyselosti, začal hrát další parádní song z velmi poslouchatelného soundtracku a úsměv byl zpátky. S každou další písní mi docházelo, že sice nic nemůže být dokonalé, ale že takhle nějak vypadá aurea via media, čili zlatá střední cesta a že podobě zdařilý snímek pro celou rodinu zase delší dobu neuvidím. Mám radost, i když je to smutné. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, nunka, mesneyi ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

"This corn is like an angel"Láska núti naozaj niekedy človeka robiť bláznivé veci. Keď ste niekedy niečo podobné ako Dan zažili, bude vám tento film veľmi blízky. Milujem ten pocit, keď ma film dokáže zároveň rozplakať aj rozosmiať(ako napríklad Láska nebeská a teraz Dan in real life). Dávno ma nejaký film takto nevtiahol do seba, tá atmosféra je kúzelná a nepamätám sa kedy som naposledy takto držal palce hlavnému hrdinovi ako Danovi. Naozaj sa mi ťažko hľadá čo i len jedno negatívum na filme. Herci, hudba, réžia atď., všetko skvelé. Medzi Danom a Marie fungovala chémia, niekedy mi to neprišlo ani ako film. Just real life. Som rád, že sa film skončil ako skončil. Tento film je také pohladenie na duši, keď si chcete spraviť náladu, cítiť sa dobre, máte jasnú voľbu. Tento film mi vlial toľko optimizmu do žíl, že som si po filme spieval, hmkal a usmieval od ucha k uchu. PARÁDA. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steve Carell jako starostlivý otec tří dcer a vdovec, co si nemůže najít lásku. Do komedie málo komedie a do dramatu žádné drama. Příběh, nebo alespoň ta kostra je pěkná, svým způsobem osobitá. Zároveň tak rodinné prostředí je ojedinělé a působivé, kdo by nechtěl tak velkou rodinu a každoroční týdenní rodinnou show v obrovské dřevostavbě u vody :). Tahle filmová rovina Steveovi parádně pasuje, ale vůbec mě k němu neseděla Juliette, která vypadala zbytečně moc zestárle. Líbilo by se mi prohození s Emily. Několik situací bylo spíše trapných (např. zpěv), a to já fakt nemám rád. Konec samotný je pak hodně na vážno. Mám z toho nejasné pocity a nemůžu říct, že bych se nebavil. Víc jak 3* ale díky té nejasnosti nedám. Chybělo mi tam dominující vedení nějakého žánru, nebo něco výraznějšího, zábavnějšího, zajímavějšího ... nevím, ale takhle to poskakuje na pomezí, i když celkem v reálném obraze. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama